Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Genesis εξετάζει το ενδεχόμενο να λανσάρει ένα μικρό, πολυτελές ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την Ευρώπη, βασισμένο στο πρωτότυπο Mint. Το concept Mint αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης 2019 με μικρές διαστάσεις που το καθιστούν ιδανικό για την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και ιδιαίτερα απλό εσωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Mark Choi, επικεφαλής σχεδιασμού προϊόντων για τη Genesis, επιβεβαίωσε ότι η νοτιοκορεάτικη εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει στη γκάμα της και ένα μικρότερο μοντέλο, ιδιαίτερα για τη Γηραιά Ήπειρο. «Δεν είναι μια απλή περίπτωση προσθήκης νέων μοντέλων καθώς• πρέπει να λάβουμε υπόψη την αύξηση των πωλήσεων που αναμένονται για τα τρέχοντα αυτοκίνητά μας, να το σταθμίσουμε έναντι της παραγωγικής μας ικανότητας και στη συνέχεια να εξετάσουμε το αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών και να κατανοήσουμε πώς αυτό επηρεάζει την απόφαση, θετικά ή αρνητικά ” πρόσθεσε ο Mark Choi.΄

Ωστόσο, ο Choi άφησε να εννοηθεί ότι το αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών της μπαταρίας θα μπορούσε να καθυστερήσει την κυκλοφορία του μικρού EV, το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από το GV60 στην ιεραρχία της γκάμας.

Ο SangYup Lee, το αφεντικό σχεδιασμού, σχολίασε επίσης: «Η ιδέα του Mint εξακολουθεί να μελετάται. Θέλουμε να καταλάβουμε τι θα μπορούσε να είναι ένα μικρό πολυτελές αυτοκίνητο. Όταν ζεις σε μια πόλη, δεν θέλεις απαραίτητα ένα μεγάλο αυτοκίνητο. Επομένως, ένα μικρό πολυτελές όχημα, λείπει από την αγορά και εμείς μπορούμε να το προσφέρουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ οι λεπτομέρειες σχετικά με την απόδοση είναι περιορισμένες, η εταιρία ισχυρίζεται ότι έχει αυτονομία 480χλμ. με δυνατότητες γρήγορης φόρτισης. Το συμπαγές μέγεθος του αυτοκινήτου συνδυάζεται με ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό, με μια μικρή οθόνη αφής ενσωματωμένη στο επίμηκες τιμόνι και μεγάλα κουμπιά για γρήγορη πρόσβαση σε σημαντικά συστήματα. Διαθέτει επίσης πίσω πόρτες με εύκολη πρόσβαση στο πορτμπαγκάζ. Είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα πρόταση και ανυπομονούμε να δούμε πώς θα είναι η έκδοση παραγωγής – αν συμβεί καθόλου.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης