Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μια είδηση που έρχεται να αποδείξει από τη μία πως οι ανακλήσεις δεν αφορούν μόνο τα mainstream μοντέλα, αλλά και πως μπορεί να γίνει ανάκληση σε ένα μόνο μοντέλο για μία μόνο βίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος για την περίπτωση μίας και μόνο Bugatti Chiron που κατασκευάστηκε στις 16 Νοεμβρίου του 2017 και βρίσκεται στα χέρια Αμερικανού εκατομμυριούχου. Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας της Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) των Η.Π.Α., κατά τη διάρκεια εσωτερικού ελέγχου των μηχανικών της Bugatti αποκαλύφθηκε πως μία από τις εκατοντάδες βίδες που υπάρχουν στο αμάξωμα δεν έχει σφιχτεί όσο προβλέπουν οι προδιαγραφές του μοντέλου. Πιο συγκεκριμένα, η βίδα έχει ροπή σφιξίματος 9 Nm αντί για 19 Nm που απαιτείται.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα αναλάβει όλα τα έξοδα για τη μεταφορά της Chiron στο πλησιέστερο εξουσιοδοτούμενο συνεργείο, όπου θα γίνει έλεγχος και αντικατάσταση της βίδας. 

Η αλήθεια είναι πως ανακλήσεις γίνονται συνήθως για πιο σοβαρά ζητήματα ασφαλείας, όμως όταν πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με τιμή στα 2,4 εκατ. ευρώ, τα πράγματα αλλάζουν. Εξάλλου, μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα hypercar με 8λιτρο κινητήρα απόδοσης 1.500 ίππων και 1.650 Nm ροπής από τον W16 κινητήρα με τέσσερα τούρμπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γαλλική εταιρεία υπεραυτοκινήτων ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον διάδοχο της Chiron. Είναι η πρώτη νέα Bugatti που έρχεται μετά τη συγχώνευση της εταιρείας με τη Rimac και όλα δείχνουν πως θα διαθέτει υβριδική ενίσχυση και εξωπραγματικές επιδόσεις. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης