Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει τόσο αρχίζουν να κυκλοφορούν τα cabrio στους δρόμους. Ένα καπελάκι και λίγο αντηλιακό στα χέρια αρκούν για να απολαύσετε ξέγνοιαστες βόλτες στους παραλιακούς δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mini προτείνει το John Cooper Works Cabrio που είναι και δυνατό σε ισχύ αλλά και διασκεδαστικό στην οδήγηση. Με φρέσκιες σχεδιαστικές πινελιές και νέα στοιχεία εξοπλισμού, είναι πλέον ένα από τα πιο ελκυστικά αυτοκίνητα στην κατηγορία του.Εκτός από τους στρογγυλούς προβολείς LED, η εξαγωνική μάσκα και  τα μεγάλα πλαϊνά ανοίγματα, δίνουν την ξεχωριστή φρεσκάδα του νέου Cabrio.

Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει με τη λωρίδα που έχει πάνω ο προφυλακτήρας, η οποία είναι βαμμένη στο χρώμα αμαξώματος. Στη νέα έκδοση Zesty Yellow προσφέρεται αποκλειστικά για το MINI John Cooper Works Cabrio. Ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι και ο διαχύτης στην πίσω ποδιά.

Το John Cooper Works έχει εξαιρετικές επιδόσεις. Για τους πιο απαιτητικούς στον προαιρετικό εξοπλισμό προσφέρεται και η ανάρτηση Adaptive Suspension η οποία είναι αποτελεσματική σε όσους κινούνται σπορτίβικα στις στροφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάρτηση υιοθετεί μια νέα τεχνολογία επιλεκτικής συχνότητας στα αμορτισέρ που λειτουργεί χάρη σε μια πρόσθετη βαλβίδα που επενεργεί στην πλευρά έλξης.Η μέγιστη δύναμη απόσβεσης της ανάρτησης Adaptive Suspension είναι έως και 10% υψηλότερη από πριν, με αποτέλεσμα η ακρίβεια του συστήματος διεύθυνσης και η ευελιξία του αυτοκινήτου στις στροφές να βελτιώνονται ακόμη περισσότερο.

Θα μου πείτε αυτά είναι λεπτομέρειες για όσους έχουν cabrio.Οι απαιτήσεις τους είναι διαφορετικές. Αυτοί θέλουν αέρα και ελευθερία περισσότερο από το στρίψουν γρήγορα σε μια στροφή. Απλά ότι καλύτερο έχεις στο αυτοκίνητό σου που βελτιώνεις την ασφάλεια σου είναι πάντα καλό.

Η συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου στο MINI John Cooper Works Cabrio είναι 7,4 – 7,1 l/100 km σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, 7,4 – 7,1 l/100 km σύμφωνα με τον κύκλο NEDC. Οι εκπομπές CO2: 167 – 161 g/km (σύμφωνα με το WLTP).

Η παροχή ισχύος στον κινητήρα των 2.0 λίτρων τεχνολογίας MINI TwinPower Turbo, είναι άμεση. Ο κινητήρας αποδίδει 231 hp και η μέγιστη ροπή είναι 320 Nm. Από 0-100 το  MINI John Cooper Works χρειάζεται 6,3 δευτερόλεπτα με το στάνταρ 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και 6,1 δευτερόλεπτα με το προαιρετικό 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport
Οι επιδόσεις του MINI John Cooper Works Cabrio είναι  6,6 και 6,5 δευτερόλεπτα αντίστοιχα (μηχανικό και αυτόματο κιβώτιο).

Είπαμε για να απολαύσεις καλύτερα τη βόλτα σε cabrio έκδοση θέλει χαλαρή οδήγηση. Σημασία έχει πόσο εύκολα ανοίγει η  ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη μαλακή οροφή του MINI John Cooper Works Cabrio η οποία χρειάζεται 18 δευτερόλεπτα. Με ανοικτή ην οροφή οδηγός και επιβάτες ακούν καλύτερα τον ήχο από τις δύο απολήξεις από ανοξείδωτο χάλυβα 85 χιλιοστών της σπορ εξάτμισης.

Τα φρένα έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με την εξειδικευμένη στο είδος Brembo. Οι  αλουμινένιες ζάντες John Cooper Works είναι 17 ιντσών. Οι σταθερές, τετραπίστονες δαγκάνες των φρένων με τους εσωτερικά αεριζόμενους δίσκους στους εμπρός τροχούς και τις κόκκινες δαγκάνες που φέρουν το λογότυπο John Cooper Works.

Εσωτερικά

Ο σχεδιασμός  του cockpit είναι εμπνευσμένος από τα αγωνιστικά Mini. Στο εσωτερικό ανασχεδιασμένος είναι ο κεντρικός πίνακας οργάνων που αποτελείται από μία οθόνη αφής 8,8 ιντσών με ενσωματωμένα μπουτόν για τη ρύθμιση του ήχου καθώς και των αγαπημένων προεπιλογών, διατίθεται στάνταρ.Εκτός από τη σύγχρονη οθόνη γραφικών, το λειτουργικό σύστημα προσφέρει επίσης νέες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Προαιρετικά διαθέσιμη είναι η πολυλειτουργική οθόνη οργάνων που βρίσκεται στην κολόνα του τιμονιού. Στη λειτουργία “Lounge”, οι επιφάνειες των οθονών εμφανίζονται σε χαλαρωτικές αποχρώσεις του μπλε και του τιρκουάζ. Η μετάβαση στη λειτουργία “Sport” κάνει το φόντο της οθόνης να λάμπει σε κόκκινο και ανθρακί χρώμα. Εάν κάποιος το επιθυμεί, οι χρωματικές επιλογές των οθονών μπορούν να συνδεθούν με τα στάνταρ MINI Driving Modes.

Τα νέα πακέτα εξοπλισμού στους τομείς της άνεσης, της συνδεσιμότητας και της υποβοήθησης της οδήγησης περιλαμβάνουν θερμαινόμενο τιμόνι, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας ως μέρος του Driving Assistant και λειτουργία Stop & Go για το Active Cruise Control.
Τα σπορ καθίσματα John Cooper Works έχουν ενσωματωμένα προσκέφαλα, το σπορ δερμάτινο τιμόνι είναι με επένδυση Nappa και με νέας σχεδίασης κουμπιά πολλαπλών λειτουργιών.
Τα αξεσουάρ σίγουρα ομορφαίνουν την αισθητική του αυτοκινήτου. Όμως αυτό που θα απολαύσετε στην έκδοση MINI John Cooper Works Cabrio είναι οι καταπληκτικές βόλτες με ανοικτά πάντα την κουκούλα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης