Εντυπωσιακά άλματα κάνουν τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην Ευρώπη, με το μερίδιο αγοράς να αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό μήνα με τον μήνα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της JATO, τα επιβατικά οχήματα τεχνολογίας EV, PHEV και BEV καταλαμβάνουν πλέον το 7,8% της αγοράς. Μάλιστα, μόνο τον Αύγουστο, περισσότεροι από 83.400 οδηγοί στη Γηραιά Ήπειρο επέλεξαν να αγοράσουν ένα φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο, με τα 23.200 εξ αυτών να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, καθώς οι κατασκευαστές λανσάρουν σταδιακά ολοένα και περισσότερα ηλεκτρικά τετράτροχα σε κάθε κατηγορία και οι κυβερνήσεις των χωρών λαμβάνουν επιπλέον μέτρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Πρώτο σε πωλήσεις και μάλιστα με μεγάλη διαφορά ήταν το Tesla Model 3 με 5.219 πωλήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεύτερο ήταν το Renault Zoe με 2.894 μονάδες, τρίτο το BMW i3 με 2.582 αντίτυπα, τέταρτο το VW e-Golf με 2.075 παραδόσεις και πέμπτο το Nissan Leaf με 1.968 πωλήσεις.

Όσον αφορά στα diesel, το μερίδιό τους επί του συνόλου μειώθηκε κατά 12% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018, φθάνοντας το 30%. Αντίθετα, τα βενζινοκίνητα κατέχουν τη μερίδα του λέοντος με 61%.

Συνολικά, στις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραδόθηκαν τον περασμένο μήνα 1.070.276 αυτοκίνητα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης