Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκίνησε αυτό το Σαββατοκύριακο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes, με τον πρώτο γύρο να λαμβάνει χώρα στην πίστα του Phillip Island της Αυστραλίας. Οι καιρικές συνθήκες ήταν περίεργες, με την βροχή να εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μετά να ξαναφεύγει το ίδιο ξαφνικά με το πως ήρθε. Σε αυτές τις συνθήκες ήταν ο Alvaro Bautista και η Ducati που κατάφεραν να βρεθούν στην κορυφή και στους 3 αγώνες, με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές του 2022 να έχουν έτσι ένα ονειρικό ξεκίνημα. 

Στον πρώτο αγώνα ο Bautista έστριψε πρώτος, όμως σύντομα δέχτηκε την επίθεση του Jonathan Rea της Kawasaki. Oι δύο αναβάτες άρχισαν να ανοίγουν τη διαφορά από τους υπόλοιπους, με τον Bautista να κρατιέται σε απόσταση βολής από τον Rea. Τελικά ο Bautista εκανε την κίνησή του στον 10ο γύρο, στη στροφή Stoner και από εκεί και πέρα οδήγησε τον αγώνα μέχρι την καρό σημαία για να πάρει την πρώτη νίκη της χρονιάς. Ο Rea συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση, ενώ πίσω τους το βάθρο συμπλήρωσε ο κάτοχος της pole position, Toprak Razgatlioglu της Yamaha.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιηθήκε ο αγώνας Superpole, αγώνας 10 γύρων που καθορίζει τις πρώτες 9 θέσεις της σχάρας εκκίνησης για τον δεύτερο αγώνα και δίνει μισούς βαθμούς από τους αγώνες πλήρους απόστασης. Σε αυτόν, ο Bautista εστριψε πρώτος, ο Razgatlioglu τον πέρασε στην 4η στροφή, αλλά ο αναβάτης της Ducati απάντησε στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού. Από εκεί και πέρα, ο Bautista ανοιξε τη διαφορά και έφτασε άνετα στην καρό σημαία, με τον Michael Ruben Rinaldi να περνάει τον Razgatlioglu (ο οποίος περιορίστηκε στην 3η θέση) στην αρχή του 4ου γύρου, κάνοντας το 1-2 για την Ducati, 

Στον δεύτερο αγώνα, ο Bautista δεν είχε αντίπαλο, ήταν πρώτος από την αρχή μέχρι το τέλος και γίνεται έτσι ο πρώτος αναβάτης που κάνει 5 χατ-τρικ στην ιστορία του Πρωταθλήματος. Στα πρώτα στάδια ήταν κοντά του ο Rinaldi, ο οποίος όμως δεν κατάφερε μετέπειτα να ακολουθήσει τον ρυθμό του Bautista. Τερμάτισε όμως δεύτερος, κάνοντας και πάλι το 1-2 για την Ducati Το βάθρο συμπλήρωσε ο Andrea Locatelli της Yamaha, με τους Razgatlioglu και Rea να έχουν προβλήματα. Ο πρώτος είχε μια πτώση όταν ο Alex Lowes εχασε το μπροστινό και τον συμπαρέσυρε στο έδαφος, ενώ ο δεύτερος είχε μπλέξει σε μια μάχη με ένα γκρουπάκι αναβατών από το οποίο δεν μπορούσε να ξεφύγει. Τελικά ο Rea τερμάτισε στην 8η θέση. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης