Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από ένα πολύ καλό ξεκίνημα από την pole position, ο  Francesco Bagnaia έχασε το προβάδισμα από τον Jorge Martin, κάτι που ξεκίνησε μια παράξενη και ασυνήθιστη πτώση ρυθμού από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2022.

Καθώς δεν είχε αυτοπεποίθηση για να πιέσει, ο Bagnaia έχασε θέσεις από τον Brad Binder, τον Marc Marquez και τον Luca Marini πριν αρχίσει και πάλι να ανεβάζει ρυθμό.

Μετά την ανασυγκρότηση, ο Bagnaia ήταν για άλλη μια φορά ένας από τους ταχύτερους αναβάτες στην πίστα καθώς απάντησε με κινήσεις στον Marini και τον Marquez, παρόλο που ο τελευταίος ήταν πολύ δυνατός στην άμυνά του για μερικούς γύρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Δυσκολεύτηκα λίγο με τα ελαστικά”, είπε ο Bagnaia μετά τον αγώνα. “Ίσως είχε πολύ κρύο ή πολύ ζέστη για το ζέσταμα που έκανα με τα ελαστικά”.

“Χρειαζόμουν δύο ή τρεις γύρους για να τα φέρω πάλι στα ίσα τους για να έχω το ίδιο συναίσθημα. Δυσκολευόμουν εκεί και ο Martin, όταν με προσπέρασε, ήταν πολύ πιο γρήγορος εκείνη τη στιγμή. Απλώς έπρεπε να παραμείνω λίγο ήρεμος γιατί ήταν εύκολο να κάνεις λάθη σήμερα”.

“Η αίσθηση στο μπροστινό δεν ήταν η αναμενόμενη. Ίσως για αύριο πρέπει να κάνουμε κάτι. Δυσκολεύτηκα λίγο, οπότε το να τερματίσω στην πρώτη τριάδα είναι πάντα πολύ καλό. Είχαμε μια μεγάλη μάχη σήμερα”.

Πριν ο Bagnaia επιστρέψει στη μάχη για τη δεύτερη θέση, ωθήθηκε σε άνοιγμα της γραμμής από τον Marquez, αν και ήταν μια καθαρή προσπέραση από τον αναβάτη της Repsol Honda.

Ωστόσο, ο Bagnaia έδειξε εκνευρισμένος εκείνη τη στιγμή, πριν πει στον Marquez μετά τον αγώνα ότι έτσι πρέπει να παλεύουν μεταξύ τους.

“Όταν υπάρχει επαφή μπορεί να νευριάζεις λόγω της αδρεναλίνης και της έντασης, αλλά για μένα μια μάχη σαν αυτή είναι φυσιολογική. Πρέπει να μείνουμε έτσι και όχι όπως πριν από δύο εβδομάδες που για αντίστοιχη προσπέραση πήρα ποινή. Για μένα αυτό είναι κανονικότητα”.

“Του είπα ότι πρέπει να είναι πάντα έτσι. Να κάνουμε επιθετικούς αγώνες και πρέπει να μας επιτραπεί να το κάνουμε αυτό και να μην φοβόμαστε τοις ποινές”.

“Όταν ήμουν πίσω του φοβόμουν – είχα δύο ευκαιρίες στην 7η στροφή και ήμουν εκεί λέγοντας στον εαυτό μου «πάω ή όχι»;”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης