Κόβει την ανάσα το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από τη στιγμή της επίθεσης στον Θανάση Τζήλο από τρεις κουκουλοφόρους το πρωί της Τετάρτης στη Λάρισα.
Το συγκεκριμένο βίντεο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο του OPEN. Σ’ αυτό απεικονίζονται δύο μεγαλόσωμοι άνδρες να χτυπούν τον Λαρισαίο ρέφερι τη στιγμή που ο τρίτος κουκουλοφόρος παρακολουθεί.
Οι σπαρακτικές φωνές του διεθνούς διαιτητή συγκλονίζουν, ωστόσο οι δράστες δεν πτοούνται κι αφού τον έχουν αφήσει αιμόφυρτο στο έδαφος, στη συνέχεια αποχωρούν από το σημείο επιβιβαζόμενοι σε ένα λευκό Ι.Χ.

To βίντεο-ντοκουμέντο από την ώρα της επίθεσης στον Τζήλο:


Το χρονικό του ξυλοδαρμού
Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης. Περίπου στις 09.30, ο Λαρισαίος διαιτητής, αφού βγήκε από έναν φούρνο της γειτονιάς του, δέχτηκε επίθεση από κουκουλοφόρους.
Οι δράστες της επίθεσης ήταν τρεις. Αρχικά έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου του διεθνούς ρέφερι, ενώ στη συνέχεια τον έβγαλαν έξω από αυτό και τον ξυλοκόπησαν, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι και στα πόδια.
Λίγα λεπτά αργότερα ο Θεσσαλός ρέφερι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου νοσηλεύτηκε μέχρι το πρωί της Πέμπτης, οπότε και πήρε εξιτήριο.

Αποχή από τους διαιτητές της Super League ως ένδειξη συμπαράστασης στον Τζήλο
Επισημαίνεται ότι μετά τον ξυλοδαρμό του Τζήλου οι διαιτητές και οι βοηθοί της Super League αποφάσισαν να απέχουν από τους αγωνιστικούς χώρους μέχρι νεωτέρας ως ένδειξη συμπαράστασης στον συνάδελφό τους.
Συνέπεια αυτής της απόφασης ήταν να αναβληθούν οι αγώνες της 15ης αγωνιστικής, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Σε ανακοίνωσή τους οι διαιτητές ανέφεραν χαρακτηριστικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαιτητές και βοηθοί της 1ης κατηγορίας μετά την άνανδρη επίθεση κατά του συναδέλφου τους Θανάση Τζήλου εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους αλλά και την αγανάκτηση που έχει συσσωρευτεί μετά από τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά προσώπων που υπηρετούν τη διαιτησία.

Ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στον άξιο συνάδελφό μας απέχουμε από τις αγωνιστικές δραστηριότητες μέχρι νεωτέρας.

Ευχόμαστε στον συνάδελφο περαστικά, είμαστε όλοι δίπλα του και απέναντι σε όσους προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαιτητές και βοηθοί 1ης κατηγορίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης