Ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη εμπνεύστηκε από τη φετινή -και καινοφανή για τα δεδομένα- χρονιά και αποφάσισε να αφιερώσει γλυκές δημιουργίες σε δύο από τα πράγματα που απασχόλησαν περισσότερο τη χώρα το 2021: τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και φυσικά την πανδημία.

Η αντίστροφή μέτρηση για την Κυριακή του Πάσχα έχει ξεκινήσει και το ζαχαροπλαστείο «Αβέρωφ», στη Θεσσαλονίκη, που υπηρετεί την τέχνη της ζαχαροπλαστικής από το 1962, πρωταγωνιστεί για ακόμη μια φορά με τις γλυκές καλλιτεχνίες του δημιουργού Μάριου Παπαδόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο ThessToday.gr, εξηγεί ότι φέτος ελέω 1821 η ελληνική παραδοσιακή στολή είχε την… τιμητική της, ενώ τη βιτρίνα του καταστήματος κοσμούν και τα κορωνολαγουδάκια, που σηματοδοτούν το Πάσχα. «Φέτος και λόγω των συνθηκών, οι καλλιτεχνικές δημιουργίες των ζαχαροπλαστών συνδέονται με την πανδημία και την Ελληνική Επανάσταση. Ο κόσμος έχει αγαπήσει τις ιδέες και ρωτούν συνεχώς για την τιμή ή το πώς δημιουργήθηκε» σημείωσε ο Μάριος Παπαδόπουλος.

«Αντλώντας» ιδέες από τα δύο σημαντικότερα πράγματα για τη χώρα μας το 2021, ο κ. Παπαδόπουλος εξηγεί στο ThessToday.gr ότι στο κατάστημά του πρωταγωνιστούν τα λαγουδάκια που φορούν την καραγκούνα και ο κορωνολαγός που απεικονίζεται με μάσκα προστασίας, πλαισιωμένος με χειρουργικά γάντια και το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, προσθέτοντας ότι τα συγκεκριμένα έχουν αγαπηθεί κυρίως από τα παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης σημειώνεται ότι το ζαχαροπλαστείο και κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων γιορτών και των Αποκριών εμπνεύστηκε ιδέες από την πανδημία, δημιουργώντας βασιλόπιτα κατά του κορωνοϊού, ενώ την ίδια περίοδο κατασκεύασε και τη 3D κορωνοτούρτα που απεικόνιζε το στέλεχος του ιού, πλαισιωμένη από τη μάσκα προστασίας και γάντια.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα συγκεκριμένα λαγουδάκια δεν περνούν απαρατήρητα από τους πελάτες, με τον πρόεδρο της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης να συμπληρώνει πως οι ζαχαροπλάστες είναι καλλιτέχνες και οι καλλιτέχνες εμπνέονται από την επικαιρότητα.

Πηγή: Grtimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης