Την ώρα που οι εξειδικευμένοι επιστήμονες εκδηλώνουν την έντονη ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους δημόσια και χωρίς περιστροφές για την κλιμακούμενη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα αλλά και την χαρακτηριστική διασπορά τους σε τουλάχιστον 20 γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας, θρίλερ και κομφούζιο επικρατούν σε διάφορα σημεία της επικράτειας σχετικά με τους ακριβείς αριθμούς αλλά και την αξιόπιστη ιχνηλάτηση των πολιτών που έχουν διαγνωσθεί με Covid-19.

Ένα από αυτά τα γεωγραφικά σημεία στην Ελλάδα όπου από το πρωί της Παρασκευής είναι έκδηλη η ανησυχία των πολιτών και τον αυτόδιοικητικών αρχών για την κατάσταση που επικρατεί είναι και η Πάρος όπου πραγματικά διαπιστώθηκε από την δημοσιογραφική έρευνα ότι κυριαρχεί η αμφιβολία, ο έντονος προβληματισμός και η αγωνία ως προς την ακριβή αποτύπωση του αριθμού των κρουσμάτων αλλά και την προέλευσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι χαρακτηριστικό ότι κύκλοι των υγειονομικών αρχών του νησιού χωρίς να το δηλώνουν επίσημα παραδέχονται πως επικρατεί κομφούζιο αφού διαπιστώθηκε πως υπάρχουν τουλάχιστον από πέντε έως επτά ασυμπτωματικά κρούσματα που αφορούν νέους ανθρώπους τα οποία έχουν διαταχθεί να παραμείνουν στα καταλύματα τους σε κατάσταση καραντίνας μέχρι νεωτέρας. Είναι δηλαδή «ορφανά», λεπτομέρεια που απασχολεί και προβληματίζει έντονα τους ειδικούς, καθώς πρόκειται για άτομα που προσήλθαν μόνα τους για εξετάσεις.

Το αδιαχώρητο επικρατεί στα στενά του νησιού

Στο νησί επικρατεί έντονη ανησυχία, τόσο μεταξύ των κατοίκων και των τουριστών αλλά και μεταξύ των επαγγελματιών στον τομέα του τουρισμού οι οποίοι ζητούν άμεση, υπεύθυνη και αξιόπιστη πληροφόρηση για το τι ακριβώς συμβαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλος συνωστισμός στο νησί

Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση του συναδέλφου δημοσιογράφου Τάκη Χατζή που βρίσκεται στο νησί  με τον οποίο ήρθε σε επαφή το zougla.gr. Ο δημοσιογράφος καταγράφοντας το κοινό αίσθημα ανησυχίας που επικρατεί στην Πάρο ζητά την άμεση παρέμβαση των Αρχών προκειμένου να υπάρξει αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών στο νησί, Ελλήνων και ταξιδιωτών που έχουν καταφθάσει από το εξωτερικό για τις διακοπές τους.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζής ανέφερε τα εξής: «Υπάρχουν κρούσματα στο νησί της Πάρου, ωστόσο επικρατεί μία μεγάλη φημολογία για το πόσα είναι αυτά τα κρούσματα. Άλλοι μιλάνε για οκτώ, άλλοι για 10, άλλοι για 12 και άλλοι για πολύ περισσότερα. Οφείλει λοιπόν η Πολιτεία και οι αρμόδιες υπηρεσίες να ενημερώσουν άμεσα τους πολίτες πόσα πραγματικά κρούσματα έχουν παρατηρηθεί στο νησί διότι η ανησυχία είναι έντονη, είναι μια περίοδος που υπάρχει συνωστισμός εδώ πέρα -μαγαζιά και μπαρ- και αυτό θα δώσει μια απάντηση στους πολίτες οι οποίοι πράγματι ακούν φημολογίες για πολύ μεγάλους αριθμούς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης