Οι Πυρήνες Άμεσης Δράσης – Οργάνωση Αναρχική Δράση ανέλαβαν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στην οικία που κατέχουν εξ ημισείας ο Ηλίας Μίχος και η πρώην σύζυγός του Ελισάβετ Λέκκα, τα ξημερώματα της Κυριακής (23/10). Οι ίδιοι δηλώνουν πως τοποθέτησαν εμπρηστικό/εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής ισχύος στην είσοδό της πολυκατοικίας τους στην περιοχή της Αττικής.

Σε ανακοίνωσή τους, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – MEDIA

Ένα οργανωμένο κύκλωμα προώθησης και συγκάλυψης μαστρωπών, βιαστών, παιδοβιαστών, δολοφόνων και βασανιστών – Η αιχμή της εγχώριας μαφίας του κεφαλαίου

“Αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει” – Δημοσθένης Πάκος (αστυνομικός “συνδικαλιστής”)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για όσους επιμένουν ακόμα να μην κατανοούν τη συστημ(ατ)ική υποστήριξη και συγκάλυψη των αστυνομικών και φασιστικών επιθέσεων, για όσους επιμένουν ακόμα πως η δικαιοσύνη είναι ουδέτερη και ανεξάρτητη από την εγχώρια αστική ελίτ και όλο τον μηχανισμό εδραίωσης και μονοπώλησης της βίας που ασκεί, για όσους δεν αρκέστηκαν στην αθώωση του μαστρωπού και παιδοβιαστή της ΝΔ Νίκου Γεωργιάδη, στην “ειδική-φιλική μεταχείριση” του μαφιόζου Μένιου Φουρθιώτη, αλλά και στην πλήρη απελευθέρωση με αναστολή του Νεοδημοκράτη Πέτρου Λεύκοβιτς για τους κατά συρροή βιασμούς της κόρης του από όταν ήταν 11 ετών, θα θέλαμε να παραθέσουμε λίγες μόνο από τις πρόσφατες περιπτώσεις όπου αποδείχθηκε η πλήρης σύμπλευση της αστικής δικαιοσύνης με τα καθάρματα που κατέστρεψαν ζωές. Όλα αυτά είναι ήδη γνωστά, απλά τα παραθέτουμε συμπυκνωμένα για να καταστήσουμε απολύτως ορατό ότι ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ, ΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ, ότι η ίδια τους η φύση είναι η εκμετάλλευση, η βαρβαρότητα, η υποτίμηση ζωών και η επιβολή τρόμου, και ότι κάθε πτυχή της πολιτικής και κοινωνικής ζωής είναι ταξικά και αξιακά προσδιορισμένη. Είναι ένα ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΜΟΥ, ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, με τους ανάλογους μηχανισμούς επικοινωνιακής διαχείρισης και ξεπλύματος.

  • Δύο χρόνια πριν, έπειτα από συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες από πορεία ενάντια στην καύση σκουπιδιών από τη Lafarge / ΑΓΕΤ στον Βόλο, συλλαμβάνεται ο σύντροφος Βασίλειος Μάγγος. Οι μπάτσοι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας τον βασανίζουν και, αφού καλύπτουν τις αδηφάγες βίαιες ορέξεις τους, τον πετούν στον δρόμο. Τα χτυπήματα ήταν μοιραία για τον σύντροφο, ο οποίος αφήνει την τελευταία του πνοή στις 13/7/2020. Αυτή η κρατική δολοφονία ακόμα και σήμερα δέχεται συγκάλυψη από τον κρατικό-δικαστικό μηχανισμό, καθώς παραπέμφθηκαν μόλις τρεις μπάτσοι για το απλό πλημμέλημα της “επικίνδυνης σωματικής βλάβης”, ενώ κανένα όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, και τώρα που εκδικάζεται η υπόθεση, οι “τοποτηρητές του Νόμου και της Τάξης” βιαιοπραγούν απέναντι στον αλληλέγγυο κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στα δικαστήρια Βόλου.
  • Το προηγούμενο καλοκαίρι ήρθε στο φως η εκκωφαντική υπόθεση μαστροπείας και βιασμού ανήλικης κοπέλας από τον πατέρα της και από μπάτσο στο Α.Τ. Ηλιούπολης, με τη γνώση και τη στυγνή συγκάλυψη των υπόλοιπων κρατικών εντολοδόχων του συγκεκριμένου τμήματος. Οι μαστρωποί, οι βιαστές και οι συγκαλυπτές κυκλοφορούν ακόμα ανάμεσά μας, η υπόθεση κουκουλώθηκε και θάφτηκε, μέχρι την επόμενη και τη μεθεπόμενη φορά που θα ξαναμάθουμε για κυκλώματα trafficking και (παιδο)βιασμών στα οποία εμπλέκονται μπάτσοι και “επιφανείς” νοικοκυραίοι.
  • Ένα χρόνο πριν, στις 22/10/2021, μπάτσοι εκτελούν τον Νίκο Σαμπάνη στο Πέραμα, γαζώνοντάς τον με 36 σφαίρες έπειτα από καταδίωξη λόγω ρατσιστικού profiling, και αψηφώντας τις εντολές του επιχειρησιακού κέντρου να μην ακολουθήσουν το κλεμμένο όχημα. Οι μπάτσοι ισχυρίστηκαν πως βρίσκονταν σε “άμυνα”, γεγονός που φυσικά καταρρίφθηκε από βιντεοληπτικό υλικό και αυτόπτες μάρτυρες. Η συνέχεια είναι αναμενόμενη. Αμέσως αθωώθηκαν και οι επτά, επέστρεψαν κανονικά στη δουλειά τους και κυκλοφορούν ανάμεσά μας.
  • Φέτος το καλοκαίρι, στις 28/6, αποφυλακίζεται οριστικά ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο μπάτσος που εκτέλεσε εν ψυχρώ τη ματωμένη εκείνη 6η Δεκέμβρη του ’08 τον αναρχικό μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Ο Κορκονέας έλαβε το ελαφρυντικό του “πρότερου σύννομου βίου”, και αφού εξέτισε τη σύντομη θητεία του στις ελληνικές φυλακές, πλέον κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Είχε προηγηθεί και η αποφυλάκιση του συνεργού του, Βασίλειου Σαραλιώτη, ο οποίος επαναπροσελήφθη στην αστυνομία και έλαβε μάλιστα αποζημίωση για τους μισθούς που είχε χάσει.
  • Έπειτα, την 1/7, αποφυλακίζεται ο κατά συρροή βιαστής και κακοποιητής, Πέτρος Φιλιππίδης, έπειτα από νοσηλεία λόγω “ελαφρού ισχαιμικού επεισοδίου”, και αφού κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 20000 ευρώ ως εγγύηση. Πλέον κυκλοφορεί κανονικά ανάμεσά μας.
  • Στις 4/7, αποφυλακίζεται ο Αθανάσιος Χορταριάς, ο μεσίτης που βασάνισε και δολοφόνησε τον Ζακ Κωστόπουλο / Zackie Oh! στο κοσμηματοπωλείο στη Γλάδστωνος, στις 21/9/2018. Φαίνεται πως εξέτισε την ποινή του για “θανατηφόρα σωματική βλάβη”, οπότε πλέον κυκλοφορεί κι αυτός ανάμεσά μας. Είχε επιβληθεί επίσης κατ’ οίκον περιορισμός στον κοσμηματοπώλη-δολοφόνο, Σπυρίδωνα Δημόπουλο, ενώ η τελευταία εξέλιξη είναι η πλήρης αθώωση και από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της αστυνομίας για τους τέσσερις μπάτσους που περνούσαν χειροπέδες και κακομεταχειρίζονταν τον Ζακ που σιγόσβηνε.
  • Την ίδια μέρα, στις 4/7, αθωώνονται οι Λεβέντηδες για τον ομαδικό βιασμό της Γεωργίας Μπίκα σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από πρόταση της εισαγγελέως Κυριακής Κλιάμπα, και παρά τα όσα στοιχεία αποδείκνυαν την ενοχή τους. Δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα, γνωρίζοντας πως οι Λεβέντηδες είναι γόνοι της γνωστής οικογενείας που κατέχει το μεγαλύτερο μέρος του μετοχικού κεφαλαίου για την πολυεθνική εταιρεία Coca Cola 3E. Και αυτοί πλέον κινούνται ανάμεσά μας.
  • Ακολουθεί, στις 13/7, η αθώωση του ξεφτιλισμένου “γαλάζιου παιδιού”, Δημήτρη Λιγνάδη, για δύο από τους βιασμούς για τους οποίους βρέθηκε κατηγορούμενος, ενώ καταδικάστηκε για άλλους δύο βιασμούς σε 12ετή κάθειρξη με αναστολή. Μετά την καταβολή εγγύησης ύψους 30000 ευρώ, το μεσημέρι της 14/7, ο Λιγνάδης αποφυλακίστηκε οριστικά και πλέον κινείται και αυτός ανάμεσά μας.
  • Επίσης, στις 14/7, αποφυλακίζονται ο Αριστείδης Κόκκινος και ο Νικόλαος Σουτόγλου, οι δύο μπάτσοι που είχαν καταδικαστεί για τα βασανιστήρια στον Χρήστο Χρονόπουλο στο ΑΤ Καλλιθέας το 2007. Τον ξυλοκόπησαν τόσο πολύ που του προκάλεσαν μόνιμη ολική κινητική αναπηρία. Φυσικά έλαβαν τα ελαφρυντικά του “πρότερου σύννομου βίου” και της “μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς”, οπότε πλέον κινούνται κανονικά ανάμεσά μας.
  • ζΣτις 29/7, αποφυλακίζεται ο Χρήστος Σεργιόπουλος, ο φασίστας που δολοφόνησε τον Γενάρη του 2013 τον Πακιστανό εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, ενώ πήγαινε το πρωί στη δουλειά του. Μετά από 6 χρόνια και 4 μήνες στη φυλακή, πλέον κυκλοφορεί κι αυτός ανάμεσά μας.
  • Και στο σήμερα, βλέπουμε την ευνοϊκή μεταχείριση των δύο υπανθρώπων της ΔΙΑΣ που βίασαν ομαδικά τη 19χρονη κοπέλα στο Α.Τ. Ομόνοιας, οι οποίοι μάλιστα θα έχουν στήριξη και συγκάλυψη ακόμα και αν καταδικαστούν, καθώς, όπως ήδη ειπώθηκε, “ο φόρτος εργασίας στο Α.Τ. Ομόνοιας είναι μεγάλος, και είναι λογικό να προκύπτει και κάποιο παραστράτημα των παιδιών”. Τα δύο καθάρματα είναι ελεύθερα με περιοριστικούς όρους, τα ονόματά τους αποκρύπτονται, και όλος ο μιντιακός συρφετός έχει βαλθεί να τους ξεπλύνει και να θάψει την υπόθεση, όπως και με το Α.Τ. Ηλιούπολης. Εμείς δεν ξεχνάμε, όπως δεν ξεχνάμε κανένα απ’ τα φρικτά σκηνικά ταπείνωσης που έχουν προκαλέσει τα καθίκια του Α.Τ. Ομόνοιας. Η ιστορία γράφει, και αργά ή γρήγορα ο λογαριασμός πληρώνεται.

Η Δικαιοσύνη δεν είναι ούτε αμερόληπτη ούτε τυφλή

ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ

Η λίστα δεν έχει τελειωμό, οι εκφράσεις συστημικής βίας καθώς και τα περιστατικά συγκάλυψης είναι αμέτρητα. Πολλά από αυτά ίσως να μην έρθουν ποτέ στο φως της δημοσιότητας. Παραθέτοντας όμως έστω τα παραπάνω, θέλουμε να καταδείξουμε πως το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα είναι απολύτως συνυφασμένο και εξαρτημένο από τους δικαιικούς και κατασταλτικούς του μηχανισμούς. Είναι ένα σύμπλεγμα εξουσίας που δίνει το αίσθημα της ατιμωρησίας και της απόλυτης ελευθερίας στον κάθε μπάτσο, στον κάθε φασίστα και στον κάθε “επιφανή, φιλήσυχο και ευπρεπή πολίτη” να προβαίνουν απροκάλυπτα στα αίσχη τους, και αυτό ακριβώς είναι που θέλει να διαιωνίσει. Όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε πως τα καθάρματα αυτά είναι σάρκα και οστά από το εκμεταλλευτικό-ταξικό σύστημα το οποίο μας αφαιρεί τη ζωή και την αξιοπρέπεια, τόσο πιο γρήγορα θα κατανοήσουμε πως μόνο ένα οργανωμένο επαναστατικό-ριζοσπαστικό κίνημα μπορεί να σταθεί ανάχωμα σε αυτά τα αίσχη, μόνο η αδιαλλαξία των εξεγερμένων ανθρώπων μπορεί να σπείρει τον τρόμο στα καθάρματα του αστικο-δημοκρατικού καθεστώτος και να μας φέρει πιο κοντά στο ξεπέρασμα της ταξικής κοινωνίας, της πατριαρχίας και της πανταχού παρούσας ωμότητας.

Ώρα για οργάνωση και δράση

Όπως έχουμε πει δεκάδες φορές τα τελευταία χρόνια, οι εχθροί μας δεν είναι ένα αφηρημένο σύμπλεγμα σχέσεων και νοημάτων. Είναι πραγματικοί άνθρωποι, κινούνται στον πραγματικό κόσμο, έχουν πραγματικά σπίτια, οχήματα και σώματα. Το μόνο που μας χωρίζει από μια επίσκεψη που θα διαρρήξει το αίσθημα παντοδυναμίας τους, είναι το αν θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο έρευνας για το πρόσωπό τους, και λίγη αποφασιστικότητα και θέληση να κατακτήσουμε την αξιοπρέπεια και την υλική ισχύ ενός κινήματος πραγματικά επικίνδυνου, με πραγματικές δυνατότητες να ανατρέψει το καπιταλιστικό καθεστώς και το πολιτισμικό του εποικοδόμημα.

Κατά συρροή βιασμοί, εκπόρνευση, βασανισμός, οικονομική εκμετάλλευση ενός 12χρονου κοριτσιού, στοχοποίηση από τα δημοσιογραφικά φερέφωνα που έστηναν καρτέρι έξω από το σπίτι του κοριτσιού, αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης προσπαθώντας να θέσουν στο επίκεντρο τη μητέρα του κοριτσιού ως κύρια ένοχη για τη φρίκη που ζούσε το παιδί: Καταδεικνύουν το νήμα της παράδοσης της εγχώριας αστικής τάξης και των δεξιών της καιροσκόπων, από τις εποχές όπου οι Χίτες βίαζαν, βασάνιζαν και εκτελούσαν φτωχούς και αντιστεκόμενους, και όπου οι μαυραγορίτες κερδοσκοπούσαν πάνω στην ανέχεια και την εξαθλίωση του πολέμου, με την αλαζονεία και την υπεροψία μιας αίσθησης αιώνιας ατιμωρησίας και παντοδυναμίας. Καταδεικνύουν τις αξίες και τη βαθύτερη ουσία αυτών των ανθρωπόμορφων ερπετών που, πίσω από το προσωπείο του δόγματος “Νόμος και Τάξη” και “Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια”, κρύβουν τις σκοτεινές ορέξεις τους και το πώς πραγματικά βλέπουν τον κόσμο γύρω τους, δηλαδή ως ένα πεδίο προς ωμή επιβολή, εκμετάλλευση, αφαίμαξη και διάλυση.

Ο “επιφανής” Ηλίας Μίχος, του Παναγιώτη, ιδιοκτήτης του μαγαζιού “ΟΙΚΟ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΙΧΟΣ” στον Κολωνό, είναι βαθιά χωμένος στον βάλτο της εγχώριας δεξιάς, με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ απευθείας αναθέσεις για προμήθειες προϊόντων από το κατάστημά του σε διάφορα υπουργεία επί κυβερνήσεων ΝΔ εδώ και δεκαετίες. Ήταν άλλωστε μέχρι πρότινος και ηγετικό στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ στον Κολωνό. Οργάνωνε προεκλογικές συγκεντρώσεις στην οικία του, ενώ δεν παρέλειπε να φωτογραφίζεται τακτικά με μπάτσους, ιερείς και πολιτικά πρόσωπα του δεξιού στερεώματος, από τον Σαμαρά ως τον Πλεύρη, και από τον Πατούλη ως τον Παπανίκο. Θρησκόληπτος, εθνικόφρων, οικογενειάρχης και αφεντικό, κάλυπτε καλά τη σαπίλα και την ξεφτίλα που έκρυβε μέσα του, ενώ είχε στήσει και το ανάλογο οργανωμένο κύκλωμα με αντίστοιχα στελέχη του “περήφανου και επιφανούς” εθνικού κορμού, εξασφαλίζοντας έτσι τη φαινομενική τους ασυλία να ασελγούν αμέριμνοι και κατά συρροή πάνω στο σώμα και την ψυχή ενός 12χρονου παιδιού, και ποιος ξέρει και πόσων άλλων.

Και η γυναίκα του όμως, η Ελισάβετ Λέκκα, είναι μια “επιφανής, ιδιαίτερα καλή κυρία” (όπως την περιέγραψε ο τηλε-μαϊντανός Μπαλάσκας), πιστή στις αξίες του “Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια”. Πολιτιευόμενη με τη δημοτική παράταξη “Αθήνα Ψηλά” του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, διορισμένη ως διαμερισματική σύμβουλος στην 4η δημοτική κοινότητα Αθηναίων, αλλά και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Βρεφοκομείου. Προσπάθησε να χρηματίσει τη μητέρα της 12χρονης ώστε να μην εκθέσει δημοσίως και ανεπανόρθωτα την αξιοζήλευτη οικογένειά της. Ενώ επέσπευσε τις διαδικασίες του διαζυγίου με τον Μίχο (με τον οποίο, όπως ισχυρίζεται, βρισκόταν από καιρό σε διάσταση και απλώς συγκατοικούσαν), ελάχιστες μόλις μέρες πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, και ενώ γνώριζε ήδη τι πρόκειται να συμβεί.

Ας βάλουμε τέλος στη θυματοποίηση

Δεν περιμένουμε καμιά λύση από την αστική δικαιοσύνη, κανένα όνομα από τα 213 της λίστας, καμία καταδίκη μπάτσου, πολιτικού, ρασοφόρου ή δικαστικού. Όλοι αυτοί είναι δικά τους παιδιά, είναι οργανωμένο κύκλωμα, μια μαφιόζικη κλίκα που επιδιώκει την οριστική μας πάταξη, και που ξεπλένει και στηρίζει πλήρως τα σκουπίδια που έχει αμολημένα. Είναι καιρός να τους θέσουμε κι εμείς στο στόχαστρό μας, να απαντήσουμε τα χτυπήματά τους, να αποδείξουμε πως είναι τρωτά ανθρωπάκια με μόνο σκοπό ζωής να υπερκαλύπτουν την ξεφτίλα τους και τη χαμερπή προσωπικότητά τους καταδυναστεύοντας και διαλύοντας τις ζωές ανθρώπων που βρίσκονται αντικειμενικά σε πιο ευάλωτη και αδύναμη θέση από αυτούς.

Εξαντλήσαμε τα παραδείγματα κρατικής αυθαιρεσίας. Πόσο ακόμα χρειαζόμαστε; Δεν καταλαβαίνουμε πως τα καθάρματα που αιματοκυλούν τις πορείες και τις συγκεντρώσεις, που ξεφτιλίζουν και βασανίζουν κόσμο στα αστυνομικά τμήματα, που κρύβονται πίσω από φασιστικές και εκκλησιαστικές ρητορικές μίσους, έχουν τόσο σκοτεινή ψυχοσύνθεση ώστε να είναι ικανοί για τα πάντα; Δεν καταλαβαίνουμε πως όταν κάποιος άνθρωπος θεμελιώνει την ύπαρξή του στην ωμή επιβολή και την υποτίμηση των άλλων, είναι φυσικό επακόλουθο να ασκεί κάθε είδους και επιπέδου βία, καθιστώντας τη δομική και συστηματική; Οι δικαιολογίες στέρεψαν. Είναι πλέον πασιφανές πως μας κυβερνά μια ξεδιάντροπη μαφία, η οποία δε διστάζει να τσαλαπατήσει κάθε “αστική ευπρέπεια” προκειμένου να βγει λάδι για τα σκάνδαλα που ξεσπούν κατ’ εξακολούθηση (υποκλοπές σε πολιτικούς αντιπάλους, καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών, κυκλώματα trafficking και παιδοβιασμών, απευθείας αναθέσεις, πόθεν έσχες και τόσα άλλα). Δε μας απόμεινε άλλη επιλογή από το να σταθούμε στα πόδια μας και να αντιμετωπίσουμε κατάματα αυτή τη μαφία, διατρανώνοντας πως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ, όχι ως θύματα, όχι ως απελπισμένες κραυγές και πυροτεχνήματα, όχι ως ηττημένοι και με την πλάτη στον τοίχο, αλλά ως ενεργή ιστορική δύναμη που παλεύει με όλα τα μέσα για την ανατροπή.

Η περιττολογία, οι άναρθρες κραυγές και η θυματοποίηση είναι ίδιον των ξεφτιλισμένων παπαγάλων του κρατικού-κατασταλτικού μηχανισμού. Ξοφλημένες τηλε-περσόνες όπως ο Σταύρος Μπαλάσκας και ο Βασίλης Ντούμας, υπό τις φτερούγες των πετσωμένων δημοσιγραφίσκων, μας δείχνουν κάθε μέρα, με κάθε πιθανή αφορμή, πώς πρέπει να αποφύγει να καταντήσει ένας άνθρωπος που θέλει να ζήσει τη ζωή και την εποχή του με το κεφάλι ψηλά.

Όσον αφορά τους παιδοβιαστές του κοριτσιού στα Σεπόλια, αλλά και όλους τους επίδοξους παιδοβιαστές που φυσικά “δε γνώριζαν την ηλικία”, που είναι “τίμιοι οικογενειάρχες και ευυπόληπτοι πολίτες”, “επιφανείς”, όπως αποκάλεσε το κατακάθι τον Μίχο ο Μπαλάσκας: Αργά ή γρήγορα τα ονόματά σας θα είναι γνωστά ένα προς ένα. Ο κάθε Ιωάννης ΣοφιανίδηςΑναστάσιος ΛαζαρίδηςΝικόλαος Κοντάρης και Ευθύμιος Κλωθάκης θα χάνει τον ύπνο του. Γιατί εδώ έξω υπάρχει κόσμος που δεν εναποθέτει καμία ελπίδα και καμία προσδοκία στα χάδια που θα τους χαρίσει η αστική δικαιοσύνη. Μόνη ελπίδα και μόνη προσδοκία μας είναι ο μαχητικός και ριζοσπαστικός αγώνας, που θα φέρει τον τρόμο στα σπίτια τους, που θα κάνει τον φόβο να αλλάξει στρατόπεδο, για να ανθίσει η επαναστατική προοπτική και η εξεγερμένη αξιοπρέπεια.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ

Όσο αργούμε να πάρουμε ενεργή θέση, τόσο αυτός ο πόλεμος θα συνεχίζει να ασκείται μονόπλευρα, χωρίς αντίπαλο. Οι παιδοβιασμοί, οι βιασμοί γυναικών, τα βασανιστήρια, οι γυναικοκτονίες, οι φασιστικές και παρακρατικές δολοφονίες, όλα αυτά είναι προϊόντα ενός κοινωνικού συστήματος που μας αλλοτριώνει, μας αποξενώνει από την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση για τον συνάνθρωπό μας, μας καθιστά απρόσωπες μηχανές παραγωγής και κατανάλωσης προϊόντων, αναίσθητα και άψυχα εξαρτήματα της καπιταλιστικής μεγα-μηχανής, που δεν κατανοούν ή δε νοιάζονται τι συμβαίνει στους δίπλα τους, τι νέφος δυστυχίας και καταστροφής σκιάζει τον κόσμο απ’ άκρη σ’ άκρη. Ανακτώντας την ανθρωπινότητα και την τρυφερότητά μας, θα κατανοήσουμε βαθύτερα τους μηχανισμούς που συστηματοποιούν τη βία και την καθιστούν μονοπώλιο της άρχουσας τάξης, αλλά και τους μηχανισμούς που μας κάνουν κανίβαλους, που μας κάνουν να θέλουμε να βρούμε κι εμείς τον πιο αδύναμο και να επιβληθούμε σε αυτόν.

Ο κοινωνικός πόλεμος μαίνεται, και η συμβολή ενός κινήματος που θέλει να λέγεται ανατρεπτικό και επαναστατικό, οφείλει να είναι ουσιαστική και πολυεπίπεδη. Μας αρμόζει να χτίζουμε δομές και ανθρώπινες σχέσεις που θα παρουσιάζουν το αξιακό μας χάσμα με τον καπιταλιστικό κόσμο. Να αποδεικνύουμε πως είναι εφικτό να μη συσχετιζόμαστε με ανθρώπους στη βάση του ανταγωνισμού, της καχυποψίας, πόσο μάλλον της επιβολής και της καταδυνάστευσης. Ενάντια στον κόσμο της οργανωμένης σήψης και φρίκης, υπάρχει και ένας άλλος κόσμος, της αλληλεγγύης, της ενσυναίσθησης και του αλληλοσεβασμού, ο οποίος οφείλει να περιφρουρεί τα ιδανικά του, να οργανώνεται ώστε να ματώσει για αυτά, και να έχει το βλέμμα του στραμμένο στον ουρανό του οριστικού ξεριζώματος του καπιταλισμού και του κοινωνικού του οικοδομήματος από την ιστορία.

Να ενισχύσουμε τους μαχητικούς σχηματισμούς του σήμερα

10, 100, 1000 ΠΥΡΗΝΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Αλληλεγγύη στους 11 Τούρκους κομμουνιστές αγωνιστές που βρίσκονται έγκλειστοι στα ελληνικά κολαστήρια, και διεξάγουν απεργία πείνας από τις 7/10, απαιτώντας δίκαιη δίκη και να σταματήσει το καθεστώς εξαίρεσης εναντίον τους.

Αλληλεγγύη στον αναρχικό σύντροφο Alfredo Cospito, ο οποίος ξεκίνησε απεργία πείνας στις 20/10 στις ιταλικές φυλακές για να τερματιστεί το εκδικητικό καθεστώς 41 bis που του έχει επιβληθεί από τις 5/5/2022. Αλληλεγγύη και στον αναρχικό σύντροφο Juan Sorroche ο οποίος επίσης ξεκίνησε απεργία πείνας στις 25/10, στεκόμενος έμπρακτα στο πλευρό του Alfredo Cospito.

Στέλνουμε την ολόψυχη αλληλεγγύη μας στους τέσσερις προφυλακισθέντες συντρόφους για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στην Τροχαία του Πειραιά στις 14/11/2021.

Πάντα στο πλευρό των αιχμάλωτων συντρόφων και συντροφισσών μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη – ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης