Από τα πλατό της Άρσης Βαρών, εθελόντρια στη μάχη για τον κορωνοϊό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020, 12:08
Από τα πλατό της Άρσης Βαρών, εθελόντρια στη μάχη για τον κορωνοϊό

Η Άρτεμις Νικηφόρου από την Κρήτη είναι αθλήτρια της Άρσης Βαρών. Είναι μόλις 25 ετών και επαγγελματίας νοσηλεύτρια. Ανήκει στην ομάδα εκείνη των κοριτσιών που έκαναν περήφανη μία ολόκληρη κοινωνία ξεκινώντας από το νησί για να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη. Ο κοινός εχθρός έχει όνομα: Covid-19.

Τα κορίτσια δεν έλαβαν καμία διαταγή ούτε τους συμβούλεψε κανένας. Όπως δηλώνει και η νεαρή Άρτεμις απλά, ξεκάθαρα και λιτά: «Δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχη». Αν αυτή τη φράση μπορούσαν να την επαναλάβουν όλοι οι συμπατριώτες της και να την εφαρμόσουν ο καθένας ανάλογα με τις αντοχές του, αυτή η κοινωνία θα ήταν υποδειγματική.

«Ήθελα να βοηθήσω το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη με τον ιό αυτές τις μέρες. Αγαπάω το επάγγελμά μου, αγαπάω τον εθελοντισμό και σίγουρα τον συνάνθρωπο. Σ' αυτή την εποχή νομίζω δεν μπορεί να μείνει κανείς αμέτοχος» δήλωσε αρχικά με νόημα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Άρτεμις Νικηφόρου, η οποία δεν έκρυψε τις ανησυχίες και τους φόβους της.

«Δεν μπορώ να κρύψω το ότι φοβήθηκα αρκετά. Σίγουρα, όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με μια πανδημία, σε ανησυχεί. Αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Πρέπει να σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Είτε αυτός είναι ένας νοσηλευόμενος, είτε ιατρός-νοσηλευτής».

Η 25χρονη αθλήτρια από το Ρέθυμνο στις δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρθηκε στην υποδοχή που έτυχαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο: «Μας υποδέχτηκαν σαν οικογένεια, μας ευχαρίστησαν και μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθειά μας». 

Η Άρτεμις Νικηφόρου αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν μπορεί πλέον να προπονηθεί στην Άρση Βαρών. Κάτι που της λείπει αρκετά: «Μου έχει λείψει αρκετά. Κάνω ασκήσεις σπίτι μου, πάω για τρέξιμο, αλλά δεν είναι το ίδιο. Μου λείπουν οι συναθλητές μου, ο θόρυβος της μπάρας, αλλά είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούμε για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη». 

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020, 12:30