Αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τον ISIS, απολογούμενος στον ανακριτή ο 27χρονος από τη Συρία που συνελήφθη με την κατηγορία της συμμετοχής του σε τρομοκρατικές ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους. Ο 27χρονος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, πήρε πίσω την «ομολογία» που φέρεται ότι είχε δώσει στους αστυνομικούς στην οποία είχε παραδεχτεί πως υπήρξε μαχητής του ISIS. Υποστήριξε μάλιστα πως όσα φέρεται να είχε ομολογήσει ήταν προϊόν βασανιστηρίων από τους αστυνομικούς.  

Έχοντας στο πλευρό του για πρώτη φορά δικηγόρο τον οποίο διόρισε χθες ο ανακριτής, ο 27χρονος αρνήθηκε όλα όσα του αποδίδονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 27χρονος αφορούν ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη. Σύμφωνα μάλιστα με την Αστυνομία, φέρεται να παραδέχτηκε ότι είναι ο άνδρας που έχει καταγραφεί σε βίντεο να συμμετέχει σε ομαδική δολοφονία ομήρων, υποστηρίζοντας ότι αποχώρησε από τις τάξεις του ISIS το 2018, οπότε και ταξίδεψε μαζί με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους στην Ελλάδα, όπου υπέβαλε αίτημα ασύλου ως διωκόμενος από τη Συρία. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης