Βίντεο – φωτογραφίες: Γιώργος Δαγαλάκης

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή άσκησε ο εισαγγελέας στον 14χρονο από την Μάνδρα που ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του την Πέμπτη το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 14χρονος οδηγείται στον ανακριτή ανηλίκων, ενώ υποστηρίζει ότι ο θάνατος του αδελφού του οφείλεται σε ατύχημα και όχι σε πρόθεση να τον βλάψει. Ο πατέρας του ανήλικου αφέθηκε ελεύθερος και θα διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχει τελέσει τα αδικήματα της παραμέλησης ανηλίκου και της οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από απολογία ωρών, η τελευταία εκδοχή που έδωσε ο 14χρονος ήταν αυτή που κάλυψε τους αστυνομικούς απόλυτα, καθώς τα στοιχεία ταίριαζαν με την έρευνα και τα ευρήματα. Υπήρξαν φορές που ο ανήλικος άλλαξε τα λεγόμενα του αλλά στην τελική του περιγραφή ήταν ακριβής. «Όλα όσα περιέγραψε, ταιριάζουν με τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει στην αυτοψία που κάναμε» είπε αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες. 

Ο 14χρονος είπε ότι ο ίδιος και ο 17χρονος γνώριζαν ότι ο πατέρας τους είχε την καραμπίνα σε ένα σεντούκι. Την πήραν και όταν εντόπισαν το αγριογούρουνο, εκείνο ξεμάκραινε με τον 17χρονο να δίνει το όπλο στον 14χρονο προκειμένου να το κυνηγήσει και να φέρει πίσω το αγριογούρουνο. Κατά τη διάρκεια που του έδινε το όπλο εκείνο εκπυρσοκρότησε και βρήκε τον 17χρονο στο κεφάλι. Αμέσως μετά τον πυροβολισμό ο ανήλικος δράστης πήγε στο σπίτι και δεν είπε τίποτα σε κανέναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 14χρονος βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας προκειμένου να γίνει αναπαράσταση. Το όπλο εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το μαντρί, ενώ οι Αρχές εκτιμούν ότι ο πατέρας γνώριζε είτε από χθες το βράδυ είτε από σήμερα το πρωί ύστερα από συζήτηση και πίεση στον γιο του.

Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό του 17χρονου έκανε λόγο για θάνατο που προήλθε από τη σφαίρα που καρφώθηκε στον αυχένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής είχε διακρίνει στη σορό του 17χρονου σημάδια που παραπέμπουν σε κακοποίηση αλλά το είδος της θα φανεί μόλις ολοκληρωθεί η νεκροψία-νεκροτομή. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Αρχές έχουν ζητήσει να γίνει ιατροδικαστική εξέταση και στα οχτώ παιδιά της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν υποστεί κάποιας μορφής κακοποίηση.

Η σχετική έρευνα διεξάγεται μετά τις καταγγελίες για παραμέληση και κακοποίηση που έχουν υποστεί τα παιδιά τις όποιες έφερε στο «φως» το Χαμόγελο του Παιδιού.

Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού για την υπόθεση

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή για το τραγικό περιστατικό με τον νεκρό 17χρονο στη Μάνδρα, ξεκαθαρίζοντας πως «αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανόν να είχε σωθεί η ζωή του».

Παράλληλα, επισημαίνει πως είχε λάβει αναφορές τους προηγούμενους μήνες σχετικά με την κακοποίηση και παραμέληση των οκτώ παιδιών της οικογένειας του άτυχου έφηβου.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Δυστυχώς για μία ακόμα φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τραγική κατάληξη ενός παιδιού, όπου αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανών να είχε σωθεί η ζωή του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 στις 28 Ιουνίου 2021 έλαβε ανώνυμη αναφορά βάσει των πληροφοριών που μας δόθηκαν 8 παιδιά, τα οποία διέμεναν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, υφίσταντο σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς τους.

Η αναφορά αυτή εστάλη αυθημερόν, 28 Ιουνίου 2021, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην αρμόδια Εισαγγελία προς διερεύνηση.

19 Απριλίου 2022 στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 λάβαμε και πάλι ανώνυμη αναφορά για την ίδια οικογένεια, βάσει της οποίας μας ανέφεραν σωματική κακοποίηση και παραμέληση από τους γονείς τους καθώς και ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο.

20 Απριλίου 2022 εστάλη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και πάλι αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία με την ένδειξη του επείγοντος».

Πλάνα από την έξοδο του 14χρονου:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης