Εγκλωβισμένοι στην Κρήτη βρίσκονται τουλάχιστον 2.500 μαθητές από όλη την Ελλάδα, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ η Θεοδώρα Χρονοπούλου, διευθύντρια του 2ου Λυκείου Πειραιά.

Τουλάχιστον 2.500 μαθητές είναι εγκλωβισμένοι στην Κρήτη λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας που πραγματοποιεί η ΠΝΟΌπως εξήγησε η κα Χρονοπούλου, η Κρήτη είναι δημοφιλής προορισμός για τις πενθήμερες εκδρομές, που γίνονται αυτή τη χρονική περίοδο ώστε να μην είναι κοντά χρονικά στις εξετάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ, που συνεχίζεται τουλάχιστον ως την Τρίτη το πρωί τα παιδιά δεν μπορούν να επιστρέψουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει αγωνία, επιπλέον οικονομικό κόστος, αλλά και πρόβλημα στα σχολικά προγράμματα, καθώς μαζί με τα παιδιά έχουν εγκλωβιστεί και οι καθηγητές, που διδάσκουν και σε άλλες τάξεις.

Αρκετοί από αυτούς έχουν ξεμείνει από χρήματα, ενώ έκδηλη είναι και η ανησυχία των γονέων τους, καθώς τα παιδιά δίνουν τον Μάιο πανελλαδικές εξετάσεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να επιστρέψουν τα παιδιά αεροπορικώς, καθώς – συμφώνα με τη διευθύντρια – δεν υπάρχουν τόσα πολλά διαθέσιμα εισιτήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι από τα ξημερώματα (06.01) της Κυριακής έως και το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου (06.00) η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) παρατείνει την απεργία της που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης