Τεράστια προβλήματα αντιμετώπισαν επιβάτες πτήσεων με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στην Θεσσαλονίκη, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Από το βράδυ της Παρασκευής, όχι λόγω του χιονιά, αλλά εξ αιτίας της χαμηλής νέφωσης, τουλάχιστον 10 πτήσεις αντιμετώπισαν προβλήματα, καθώς με απόφαση της εταιρείας Ryanair και των πιλότων των αεροσκαφών δεν επιχειρήθηκε προσγείωση τους στον αερολιμένα της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, δύσκολες καταστάσεις βίωσαν περισσότεροι από 200 Έλληνες που, λόγω των παραπάνω προβλημάτων, βρέθηκαν αποκλεισμένοι στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία.

Ειδικότερα, οι επιβάτες ταξίδευαν από το Λονδίνο με προορισμό την Θεσσαλονίκη, ωστόσο λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες την χώρα μας, η πτήση προσγειώθηκε εκτάκτως στην Ρουμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση που βίωσαν οι ταξιδιώτες ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, οι υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρείας δεν απαντούσαν στις κλήσεις τους.

Από την πλευρά της η ελληνική πρεσβεία στη Ρουμανία δήλωνε αδυναμία να τους εξυπηρετήσει, με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν τρόπο να επιστρέψουν στην Ελλάδα. 

«Μας πέταξαν στο αεροδρόμιο. Μας είπαν στην αρχή να μην βγούμε από το αεροσκάφος, μετά να βγούμε. Δεν έχουμε καμία ακριβή υπεύθυνη ενημέρωση. Στις προσπάθειες που κάναμε να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία, τα περισσότερα τηλέφωνα δεν λειτουργούσαν.

»Κάποια στιγμή μας απάντησαν ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα, παρά μόνο αν έχουν χαθεί ταξιδιωτικά έγγραφα», κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ένας από τους επιβάτες, ο κ. Καλαμάρας.

«Δεν υπάρχει κάτι να φάμε. Δεν μας έχουν δώσει ένα ποτήρι νερό. Κάποιοι πήραν το λεωφορείο σε αυτές τις τραγικές καιρικές συνθήκες», συμπλήρωσε.

Περίπου οι μισοί από τους επιβάτες μπήκαν στα λεωφορεία που διέθεσε η εταιρεία, προκειμένου να πάνε οδικώς στη Θεσσαλονίκη. Ομως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ένα από αυτά δεν έχει θέρμανση.

«Είμαστε εγκλωβισμένοι εδώ και περιμένουμε. Οι μισοί έφυγαν με λεωφορεία που διέθεσε η εταιρεία μετά από πίεση. Λεωφορεία που δεν έχουν ούτε θέρμανση, τουλάχιστον στο ένα από τα δύο. Περίπου 100 έχουν μείνει εδώ, ανάμεσά τους κάποια μικρά παιδιά», δήλωσε στον ΣΚΑΪ από την πλευρά της η κ. Δραγασίδου, επιβάτης της ίδιας πτήσης.

Άλλη πτήση που είχε ως προορισμό τη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε στην Σόφια και επιβάτες μεταφέρθηκαν οδικώς στην συμπρωτεύουσα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλες πτήσεις προσγειώθηκαν στην Αθήνα ή περιφερειακά αεροδρόμια.

Οι υπόλοιπες προσγειώσεις και αναχωρήσεις πτήσεων από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» γίνονται κανονικά, σε αρκετές περιπτώσεις με μικρές καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Fraport Greece, το αεροδρόμιο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες αποχιονισμού και αποπαγοποίησης για την ομαλή λειτουργία του αερολιμένα.

Τους παρέλαβε αεροσκάφος της Aegean

Τελικά, οι επιβάτες που βρίσκονταν στην Ρουμανία παραλείφθηκαν από αεροσκάφος της Aegean και επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη. 

Η πτήση αναχώρησε από την Αθήνα στις 12.30 μετά το μεσημέρι και παρέλαβε τους επιβάτες από το ρουμανικό αεροδρόμιο.

Φωτογραφίες: Voria.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης