Έξι συλλήψεις από τη Δίωξη Ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας και τη Δυτική Αττική

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023, 19:40
Έξι συλλήψεις από τη Δίωξη Ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας και τη Δυτική Αττική

Έξι άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ειδικών επιχειρήσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, που πραγματοποιήθηκαν χθες (1/2), στο κέντρο της Αθήνας και τη Δυτική Αττική.

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών και κυρίως περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και των οδών Μενάνδρου, Αγίου Κωνσταντίνου, Ιεροθέου και Ξούθου, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και της εισόδου και διανομής τους στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 215.2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1,6 γραμμάρια ηρωίνης, 10 ευρώ, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 3 κινητά τηλέφωνα.

Στη δεύτερη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής, στην περιοχή των 'Ανω Λιοσίων, συνελήφθησαν δύο άτομα (άνδρας - γυναίκα), για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται ακόμα μια γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 337 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 20 φαρμακευτικά δισκία, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 2 κινητά τηλέφωνα, συσκευή καταγραφής εικόνας, 2 κάμερες ασφαλείας και πλήθος νάιλον συσκευασιών

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι ειδικές δράσεις της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών πρόκειται να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023, 19:40