Μάχη για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, μέσα από τους οποίους φέρεται να διακινήθηκε «μαύρο χρήμα» στις μίζες των εξοπλιστικών που καταλογίζονται στο Γιάννο Παπαντωνίου, δίνουν οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς την ώρα που η σύζυγος πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Σταυρούλα Κουράκου, καταθέτει την πρώτη αίτηση για την αποφυλάκισή της.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την προφυλάκισή της για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ποσού 2,6 εκ. ελβετικών φράγκων, προερχόμενα, σύμφωνα με την κατηγορία, από τη σύμβαση του εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, η κ. Κουράκου, με αίτησή της, στους ανακριτές Διαφθοράς ζητεί να ανακαλέσουν ουσιαστικά την προηγούμενη απόφασή τους και να διατάξουν την αποφυλάκισή της. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υποβάλλει ο αρμόδιος εισαγγελέας τη σχετική πρότασή του επί της αιτήσεως της κ. Κουράκου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός τους οδηγήθηκαν με κλούβα της Αστυνομίας, φορώντας με χειροπέδες, στη φυλακή, μετά τις μαραθώνιες απολογίες στις οποίες και οι δύο αρνήθηκαν τη σε βάρος τους κατηγορία.

Οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργος Ευαγγέλου που χειρίζονται τις δικογραφίες των εξοπλιστικών με βασικό πρωταγωνιστή το Γιάννο Παπαντωνίου, είχαν συνάντηση, πριν από λίγες ημέρες, στη Χάγη με συναδέλφους τους από 4 ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες έχουν ήδη υποβληθεί αιτήματα για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του.

Πρόκειται για τη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Κύπρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές στην επίμαχη συνάντηση έγινε ανταλλαγή πληροφοριών, ενώ, όπως έγινε γνωστό, τα στοιχεία της ελληνικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση αυτή έδωσαν το «έναυσμα» να ξεκινήσει έρευνα σε ακόμη μία από τις τέσσερις αυτές χώρες, με ελεγχόμενο άλλο, αλλοδαπό πρόσωπο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης