Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους φίλους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μια είδηση ότι απόψε ο πλανήτης μας θα έχει δήθεν πολύ υψηλό επίπεδο ακτινοβολίας.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για fake “είδηση” που δημοσιεύθηκε το 2017 χωρις να έχει καμία επιστημονική βάση και αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες σε facebook, twitter κλπ. Ας μην ανησυχούν λοιπόν οι χρήστες. Δεν χρειάζεται να πάρουν μέτρα προστασίας όπως να απενεργοποιήσουν το κινητό τους για να μην δεχθούν υψηλές τιμές ακτινοβολίας, γιατί απόψε, δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα στον πλανήτη μας προς απογοήτευση των ειδημόνων που διαρρέουν τέτοιες ψεύτικες πληροφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια από τις αναρτήσεις που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο αναφέρει:

«Μια προωθημένη απόψε, από τις 00:30 έως τις 03:30, μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας, το κινητό σας τηλέφωνο, το tablet κ.λπ … και να το βγάλετε μακριά από το σώμα σας. Η Singapore TV ανακοίνωσε αυτή την είδηση. Πείτε την οικογένειά σας και τους φίλους σας. απόψε, από τις 00:30 έως τις 03:30, ο πλανήτης μας θα έχει πολύ υψηλό επίπεδο ακτινοβολίας. Οι κοσμικές ακτίνες θα έρθουν κοντά στη Γη. Έτσι, απενεργοποιήστε το κινητό σας τηλέφωνο. Μην αφήνετε τη συσκευή κοντά στο σώμα, μπορεί να προκαλέσει τρομερή ζημιά. Εάν δεν το πιστεύετε, ελέγξτε το Google και το NASA BBC News. Στείλτε αυτό το μήνυμα σε όλους που αγαπάτε 18:18»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είδηση είναι από το 2017 και δεν έχει καμία επιστημονική βάση, αναφέρει το ακόλουθο δημοσίευμα:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης