Μπλακ άουτ στην Κρήτη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 12:36
Μπλακ άουτ στην Κρήτη

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές της Κρήτης νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στη Μονάδα της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα Ηρακλείου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται επί ποδός, ενώ δεν έχει ρεύμα περί το 60% του νησιού. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκδηλώθηκε έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, προκαλώντας μπλακ άουτ.

Από το περιστατικό δεν υπάρχουν τραυματισμοί, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η ηλεκτροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί μετά τις 15.30.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση, όπως είπε στο Cretalive ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης.

Για εκρήξεις σε δύο μετασχηματιστές και φωτιά έκανε λόγο ο πρώην δήμαρχος Γαζίου, Γιώργος Μαρκογιαννάκης, προσθέτοντας πως ευτυχώς δεν υπάρχουν θύματα.

 

Σύμφωνα με αναφορές, προβλήματα με την ηλεκτροδότηση καταγράφονται στο Ρέθυμνο, στα Χανιά και στο νότιο Ηράκλειο.

 

 

Αναστάτωση στο Ηράκλειο

Το κέντρο του Ηρακλείου «νέκρωσε», τα καταστήματα δεν λειτουργούν, όλοι είναι στους δρόμους και αναρωτιούνται τι έχει συμβεί.

Ενδεχόμενα προβλήματα και στην υδροδότηση

Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΗ, λόγω της διακοπής του ρεύματος και της βλάβης στον υποσταθμό της ΔΕΗ ενδεχομένως να προκύψουν προβλήματα στην υδροδότηση. «Πιθανόν να προκληθούν προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης του Ηρακλείου, εξαιτίας διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις γεωτρήσεις» αναφέρει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από cretapost.gr, cretalive.gr και ekriti.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 14:09