Ανακοίνωση για το επεισόδιο της τουρκικής ακταιωρού και της ελληνικής ακτοφυλακής το οποίο σημειώθηκε ανήμερα των Θεοφανίων στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, εξέδωσε το Λιμενικό.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω» και ότι προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές για το σκάφος του Λιμενικού, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι το σκάφος του Λιμενικού Σώματος έσπευσε για να απομακρύνει το τουρκικό μετά από κλήση αλιέων στην περιοχή , οι οποίοι ανέφεραν την παρουσία σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής και κατήγγειλαν παρενόχληση κοντά στις βραχονησίδες των Ιμίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Παρενόχληση περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από περιπολικό σκάφος Τουρκικής Ακτοφυλακής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρωινές ώρες 06-01-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης