Δεκάδες είναι τα καλέσματα από οργανώσεις, κινήματα και πολιτικά κόμματα για μαζική συμμετοχή σε συγκέντρωση αύριο Τετάρτη έξω από το Εφετείο της Αθήνας όπου στις 11:00 θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η ΕΛΑΣ από την πλευρά της έχει εκπονήσει σχέδιο αστυνόμευσης που μεταβάλει σε φρούριο το Εφετείο με 2.500 αστυνομικούς επι ποδός και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον αποκλεισμό δρόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, περίπου 2.500 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών θα επιστρατευθούν για τη λήψη μέτρων, ενώ θα αξιοποιηθούν τα drones της ΕΛ.ΑΣ. για την κατόπτευση του χώρου, όπως και το αστυνομικό ελικόπτερο.

«Παρατηρητές» αστυνομικοί θα βρίσκονται τόσο στον δρόμο, όσο και σε ταράτσες των παρακείμενων κτηρίων.

Από σήμερα, Τρίτη, θα απομακρυνθούν όλα τα οχήματα αλλά και οι κάδοι απορριμμάτων από τους γύρω δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα φροντίσουμε για την ομαλότητα της συγκέντρωσης των ατόμων και τη δημοκρατία, αλλά ταυτόχρονα θα διασφαλίσουμε και την ομαλότητα στην πόλη» ανέφερε ανώτατος αξιωματικός στο zougla.gr.

Το κάλεσμα της οικογένειας Φύσσα

Από πλευράς πολιτικών κομμάτων, το «παρών» στο Εφετείο Αθηνών έχουν ανακοινώσει ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, ενώ κάλεσμα έχει απευθύνει και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα: «Καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσοι δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα». Υπογραφή Μάγδα, Παναγιώτης, Ειρήνη.

Παράλληλα, σε στάσεις εργασίας προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, έχουν προχωρήσει πολλά συνδικάτα και εργασιακές οργανώσεις. Μεταξύ άλλων, διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, κήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Στάσεις εργασίας έχουν ανακοινώσει επίσης το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και πολλοί ακόμα. 

Μ΄ ένα σύνθημα που εμπεριέχει τη θέση και τη στάση της ΓΣΕΕ και του κόσμου της μισθωτής εργασίας που εκπροσωπεί, κατά των φασιστικών και ρατσιστικών πρακτικών, η Συνομοσπονδία ανήρτησε στο κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της επί της οδού Πατησίων, σχετικό πανό. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Συνομοσπονδία «βάζει ένα μεγάλο Χ στο Φασισμό, στο Ρατσισμό και στη Μισαλλοδοξία, τονίζοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές και ενέργειες πρέπει και επιβάλλεται να μείνουν έξω από την κοινωνία και έξω από τις ζωές μας.  Η θέση των συνδικάτων είναι σαφής διαχρονικά. Οι εκφοβισμοί και οι απειλές της Χρυσής Αυγής και κάθε άλλου φασιστικού και νεοναζιστικού μορφώματος δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία. Οι συνέπειες του φασισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας είναι αδιαμφισβήτητα τραγικές και όσοι τις προκαλούν πρέπει να τιμωρούνται». 

ΕΣΗΕΑ: «Οι δημοσιογράφοι δίνουμε το παρών»

Την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ζητά η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της λίγες ώρες πριν την ανάγνωση της απόφασης στο Εφετείο. Η Ένωση Συντακτών καλεί ακόμα τα μέλη της στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι δημοσιογράφοι δίνουμε το “παρών” στην αυριανή ιστορική στιγμή της ετυμηγορίας για τη ναζιστική, εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Στη μάχη της ενημέρωσης, στις συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο, ενώνουμε τη φωνή μας με την κοινωνία και ζητούμε απόλυτη καταδίκη των δολοφόνων ναζί της ΧΑ, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία και συντασσόμαστε στη μάχη κατά του φασισμού, του ρατσισμού και της βίας.

Καλύπτουμε και μεταδίδουμε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις μέσα και έξω από το Εφετείο Αθηνών. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. θα βρίσκεται και μέσα στην αίθουσα για τη συνδρομή των συναδέλφων στο έργο τους.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να πάρουν μέρος, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον covid-19, στις αυριανές συγκεντρώσεις καταδίκης των δολοφόνων, για να αποδοθεί δικαιοσύνη, να απονομιμοποιηθούν οι εγκληματικές ρατσιστικές ενέργειες και οι σκοταδιστικές, μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές αντιλήψεις της.

Την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου όλοι παρόντες με το πανό της ΕΣΗΕΑ. Συνάντηση στις 9.30 στο σταθμό του Μετρό Αμπελόκηποι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης