Η χήρα Φύτρου προχωρά σε νέα μήνυση για την τραγωδία στο Μάτι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019, 12:42
Η χήρα Φύτρου προχωρά σε νέα μήνυση για την τραγωδία στο Μάτι

Σε νέα μήνυση για τις εγκληματικές παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία στο Μάτι προχώρησε η χήρα Φύτρου, η οποία έχασε τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της στη φονική πυρκαγιά.

Η Βαρβάρα Βουκάκη-Φύτρου με τη μήνυση που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο στρέφεται σε βάρος του σημερινού αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλειου Ματθαιόπουλου, του διοικητή υπηρεσίας εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος Γ. Πορτοζούδη, του διοικητή εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. Χαράλαμπου Συρογιάννη, του πρώην αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου αλλά και της πρώην γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου, τους οποίους κατηγορεί ότι δεν επιτέλεσαν το καθήκον τους, με αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Όπως αναφέρει στη μήνυσή της, δεν της χορηγήθηκαν «παράνομα και αυθαίρετα» έγγραφα τα οποία ζήτησε στο πλαίσιο της συλλογής αποδεικτικών στοιχείων, «προσβάλλοντας κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας παραβιάζοντας το καθήκον που τους έχει ορίσει η πολιτεία» και διαπράττοντας «ποινικώς κολάσιμες πράξεις». Η κα Φύτρου θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο επιχείρησαν να «αποτρέψουν την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας για να καλύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες». 

Στην πολυσέλιδη μήνυσή της αναφέρεται σε μαρτυρίες ανθρώπων, από τις οποίες προκύπτει, όπως λέει, το αλαλούμ που επικράτησε στον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ παράλληλα διερωτάται γιατί έμειναν αδρανή δύο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας την ώρα που άλλα πετούσαν στην Κινέτα.  Μάλιστα, θεωρεί ότι σήμερα η οικογένειά της θα ζούσε αν είχαν απογειωθεί και τα πέντε ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. με τηλεβόα για να ενημερώνουν τον κόσμο. «Ελπίζω η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της» ανέφερε σε δήλωση της η χήρα Φύτρου ενώ ο δικηγόρος της Βασίλης Καπερνάρος υποστήριξε ότι με τα στοιχεία που προσκόμισε θα προκύψουν και νέοι κατηγορούμενοι, ενώ τα υφιστάμενα πλημμελήματα θα γίνουν κακουργήματα.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019, 12:44