Μόνο ο σύννομος βίος ζήτησε να αναγνωριστεί στους κατηγορουμένους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Μπούκουρα, Κουκούτση και Αλεξόπουλο η εισαγγελέας.

Για τους υπόλοιπους καταδικασθέντες η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών. Συγκεκριμένα η εισαγγελέας είπε: «Θα ήταν αντιφατικό από τη μια να αναγνωρίζουμε πως στρέφονται κατά του δημοκρατικού συνόλου πολιτεύματος και του κοινωνικού συνόλου και από την άλλη να τους χορηγούμε ελαφρυντικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ένας μετά τον άλλον οι συνήγοροι ζητούν για τους εντολείς τους την αναγνώριση του ίδιου ελαφρυντικού που επικαλέστηκε η εισαγγελέας και «υποχρεωτικά δίνει ο νόμος».

Σύμφωνα με το 187 του παλαιού ΠΚ παράγραφος 6, «η μη τέλεση οποιουδήποτε από τα επιδιωκόμενα εγκλήματα των παραγράφων 1 και 3 συνιστά ελαφρυντική περίσταση».

Τα εγκλήματα αυτά είναι μεταξύ άλλων: ανθρωποκτονία με πρόθεση, βαριά σωματική βλάβη, αρπαγή, αναγκαστική εξαφάνιση προσώπου, εμπόριο δούλων, εμπορία ανθρώπων, αρπαγή ανηλίκων, ακούσια απαγωγή και βιασμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελέας επανήλθε ζητώντας να αναγνωριστεί το συγκεκριμένο ελαφρυντικό στο σύνολο των κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν συνδέονται με άλλες κακουργηματικές πράξεις τις οποίες διέπραττε η οργάνωση. Αυτό σημαίνει ότι ζητεί να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στην ομάδα των βουλευτών που καταδικάστηκαν για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης