Καταδικάστηκε 61χρονος που επιτέθηκε σε εφοριακούς

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021, 10:40
Καταδικάστηκε 61χρονος που επιτέθηκε σε εφοριακούς

Δεν γλίτωσε την «καμπάνα» 61χρονος επαγγελματίας στον Πλατανιά που κατηγορείτο ότι επιτέθηκε στον πρόεδρο του Συλλόγου Εφοριακών Μαγνησίας και σε μία συνάδελφό του, σε περιστατικό που συνέβη στις 8 Αυγούστου 2019, κατά τη διάρκεια φορολογικού ελέγχου.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο για βαριά σωματική βλάβη και βία κατά υπαλλήλων και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 29 μηνών με αναστολή.

Ο 59χρονος -τότε- επαγγελματίας, στη διάρκεια ελέγχου, φερόταν να επιτέθηκε στους δύο δημόσιους υπαλλήλους, χτυπώντας δύο φορές στο χέρι τον 63χρονο εφοριακό, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα ωλένης, ενώ κινήθηκε απειλητικά κατά της 60χρονης υπαλλήλου της ΔΟΥ Βόλου, προσπαθώντας να τη χτυπήσει με γροθιά στο πρόσωπο. Ωστόσο, δεν το κατάφερε, γιατί τον συγκράτησαν συγγενικά του πρόσωπα, ενώ και η γυναίκα οπισθοχώρησε για να τον αποφύγει.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο υπάλληλοι πραγματοποιούσαν φορολογικό έλεγχο σε κατάστημα ιδιοκτησίας της συζύγου του 61χρονου. Τότε ο κατηγορούμενος μπήκε στο μαγαζί με άγριες διαθέσεις και τους επιτέθηκε φραστικά, κινούμενος απειλητικά εναντίον τους. Χτύπησε δύο φορές στο χέρι τον 61χρονο, τότε, εφοριακό, ενώ έπειτα από λίγο οι δύο υπάλληλοι αποχώρησαν από το κατάστημα, χωρίς να ολοκληρώσουν τον έλεγχο.

Ο εφοριακός-θύμα της επίθεσης κατάθεσε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος με τα χτυπήματα που του κατάφερε στο χέρι τού προκάλεσε κάταγμα και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επώδυνη χειρουργική επέμβαση. Του τοποθετήθηκε νάρθηκας ο οποίος του προξένησε πρήξιμο στα δάκτυλα, οδηγώντας τον στο να μην μπορεί να σηκώσει ούτε έναν φάκελο στην υπηρεσία αλλά ούτε και να αυτοεξυπηρετηθεί.

«Δεν μπορούσα ούτε τα κορδόνια μου να δέσω», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επιβαρύνθηκα και με έξοδα για την αποκατάσταση του προβλήματός μου, ενώ εδώ και δύο χρόνια εξακολουθεί να μην έχει αποκατασταθεί η υγεία μου, αφού δεν μπορώ να πάρω αγκαλιά τα εγγόνια μου», επισήμανε το θύμα της επίθεσης. Καταλήγοντας, είπε πως ο έλεγχος δεν ολοκληρώθηκε.

Η δεύτερη εφοριακός στην κατάθεσή της, περιγράφοντας το περιστατικό, είπε πως δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις για τρία τραπέζια. Έτσι, κάθισαν να γράψουν την παράβαση και τότε από πίσω τους ήρθε ο άνδρας, ουρλιάζοντας, σε έξαλλη κατάσταση. Όπως ανέφερε, πρώτη φορά σε έλεγχο της συνέβη κάτι τέτοιο, με τον κατηγορούμενο να επιτίθεται κατά του συναδέλφου της, χτυπώντας του το χέρι δύο φορές, με αποτέλεσμα να του πέσουν τα γυαλιά του. Τότε στράφηκε εναντίον της, επιχειρώντας να την πλήξει στο πρόσωπο με γροθιά, όμως έκανε πίσω και πρόλαβαν να τον συγκρατήσουν συγγενείς του, που ήταν μπροστά στα γεγονότα. Μάζεψαν τότε τα πράγματά τους και αποχώρησαν από το κατάστημα χωρίς να ολοκληρώσουν τον έλεγχο.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι χτύπησε τον εφοριακό, κατηγορώντας τον ότι άλλαξε την πρώτη του κατάθεση. Ισχυρίστηκε πως το μόνο που έκανε ήταν να σηκώσει το χέρι του για να του ρίξει «σφαλιάρα», όμως το θύμα οπισθοχώρησε και την απέφυγε. Τότε ο εφοριακός έβγαλε, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, τα γυαλιά του και του είπε πως θα τον καταγγείλει στην Αστυνομία.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 29 μηνών (20 για τη σωματική βλάβη και 9 για βία κατά υπαλλήλων), με τριετή αναστολή, ενώ άσκησε στη συνέχεια έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021, 11:19