Ρεπορτάζ/Βίντεο/Φωτογραφίες: Γιώργος Δαγαλάκης, Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος

Πορείες και σιωπηρές διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, με τους παρευρισκόμενους να τιμάνε τη μνήμη των δεκάδων θυμάτων από το φρικτό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα Προπύλαια, ξεκίνησε -περί τις 18:00- πορεία διαφόρων συλλογικοτήτων προς τη Βουλή. Οι συμμετέχοντες διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης και με πανό και συνθήματα ζητούσαν να αποδοθούν ευθύνες για τη σιδηροδρομική τραγωδία.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την πορεία:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου στις 20:30, δημιουργήθηκε ένταση στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρευρισκόμενοι πέταξαν πέτρες, ενώ η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Δυστυχώς, τα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και ατόμων που βρίσκονταν μεταξύ των διαδηλωτών έλαβαν μεγάλη έκταση, καθώς σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., την ώρα που η πορεία έφτανε στο Σύνταγμα, ομάδα ατόμων ξέκοψε από το πλήθος, πέταξε φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

 

Δείτε τις εικόνες από την ειρηνική πορεία στο Σύνταγμα και έξω από τη Βουλή:

Σιωπηρή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα

Παράλληλα, από τις 19:00, στο Σύνταγμα πραγματοποιούταν σιωπηρή διαμαρτυρία, με σύνθημα «Αλληλεγγύη Για Όλους. Πενθούμε τους νεκρούς μας, ζητάμε την αλήθεια».

Οι συγκεντρωμένοι είχαν ανάψει κεριά μπροστά από τη Βουλή, ενώ παράλληλα κρατούσαν μαύρα μπαλόνια.

Πέταξαν μολότοφ σε περιπολικό στο Μοναστηράκι

Λίγη ώρα αργότερα, ομάδα νεαρών που αποχώρησε από την πλατεία Συντάγματος, μετέβη στο Μοναστηράκι και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πέταξε μολότοφ σε περιπολικό βάζοντας του φωτιά, όπως φαίνεται στα ακόλουθα βίντεο και τη φωτογραφία. Οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν σε αυτό τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίσθηκαν στο 401 για τις πρώτες βοήθειες. 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης