Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ένας υπάλληλος της Βουλής την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπηρεσία στην οποία εργάζεται δεν στεγάζεται στο κεντρικό κτήριο της Βουλής. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος ήταν σε σε καθεστώς τηλεργασίας όλη την περασμένη εβδομάδα.

Χθες Σάββατο, επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα σε άλλη μία υπάλληλο του Κοινοβουλίου, η οποία έχει οικογενειακή σχέση με το πρώτο κρούσμα και η οποία επίσης εργαζόταν σε χώρο εκτός της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το ιστορικό τους πιθανολογείται ότι μολύνθηκαν σε κοινωνική εκδήλωση που βρέθηκαν προ εβδομάδος.

Η ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής ανέδειξε 13 επαφές, εκ των οποίων τέσσερις αξιολογήθηκαν ως στενές, στις οποίες δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για να παραμείνουν κατ’ οίκον για 14 ημέρες και για ενεργή παρακολούθηση της υγείας τους. Αντίστοιχα δόθηκαν οδηγίες και στις υπόλοιπες εννέα χαμηλού κινδύνου επαφές.

Να επισημανθεί ότι όλες οι επαφές είχαν ελεγχθεί κατά το διάστημα 13 με 15 Οκτωβρίου με PCR κατά τον προληπτικό έλεγχο στην ΒτΕ και ήταν αρνητικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπροσθέτως, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου διενεργήθηκε σε όλες τις επαφές rapid test αντιγόνου για νέο κορωνοϊό, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν επίσης αρνητικό για όλους. Συμπληρωματικά προγραμματίζεται επαναληπτικός έλεγχος με PCR την ερχόμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου διενεργήθηκε απολύμανση στο περιφερειακό κτήριο της Βουλής, στο οποίο εργαζόταν το δεύτερο κρούσμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης