Τη χορήγηση από την πολιτεία των προβλεπόμενων ατομικών μέσων προστασίας από τον κορωνοϊό στους δικαστές και εισαγγελείς που εργάζονται, αλλά και στους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια ζητεί η  πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ)  Άννα Ζαΐρη. 

Με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα η κ. Ζαΐρη ζητεί   να δοθούν σε εισαγγελείς,  δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους και   πολίτες που μεταβαίνουν  στα δικαστήρια όλα τα απαραίτητα προστατευτικα μέσα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της ΕΕΕ, ζητεί την χορήγηση:

α) μασκών προστασίας του αναπνευστικού,

β) γαντιών μιας χρήσεως και

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

γ) αντισηπτικών χειρών και καθαρισμού χώρων.

Η επιστολή κοινοποιείται στον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής   έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

δεδομένου ότι η λειτουργία των δικαστηρίων συνεχίζεται έστω και μερικώς  και γνωρίζοντας ότι τα δικαστικά καταστήματα αποτελούν χώρους συγκέντρωσης πλήθους, που  δημιουργεί αυξημένο κίνδυνο διάδοσης του ιού COVID-19, παρίσταται άμεση ανάγκη προμήθειας και παροχής σε όλα τα  δικαστήρια και τις εισαγγελίες της Χώρας σε ικανό αριθμό των παρακάτω στοιχειωδών μέσων προστασίας τόσο των εργαζομένων όσο και του κοινού :

α) μασκών προστασίας του αναπνευστικού

β) γαντιών μιας χρήσεως και

γ) αντισηπτικών χειρών και καθαρισμού χώρων.

Με την βεβαιότητα, ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας , που δεν αποτελεί απλή συνδικαλιστική υποχρέωση αλλά καθήκον απέναντι στην κοινωνία, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρω.

Με τιμή
Η Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Άννα Ζαΐρη
Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης