Με μεγάλη σφοδρότητα θα χτυπήσει η κακοκαιρία «Eva» την χώρα, σύμφωνα με το νέο έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Πέμπτης 3 Νοεμβρίου με α.α. 09/2022 και επικαιροποιήθηκε σήμερα.

Ένα βαρομετρικό χαμηλό, κινούμενο από τη Βόρεια Ιταλία προς τα νοτιοανατολικά, αναμένεται να προκαλέσει το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας «EVA» στη χώρα μας κατά το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ προοδευτική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα 7/11, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aύριο Σάββατο, έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις μεσημεριανές ώρες τα νησιά του Ιονίου και γρήγορα θα επεκταθούν στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη) και στα δυτικά τμήματα της Κρήτης. Ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Ιόνιο και στο Νότιο Αιγαίο, όπου αναμένεται πολύ υψηλός κυματισμός.

Από αργά το βράδυ του Σαββάτου και κυρίως τις πρώτες ώρες μετά την αλλαγή της ημέρας προς Κυριακή, οι ισχυρές καταιγίδες θα αρχίσουν να επηρεάζουν τον νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης τον νομό και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Αναλυτικά:

Το Σάββατο (05-11-2022) τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν:

α) από το πρωί το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο,

β) από το μεσημέρι το νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο,

γ) από το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και,

δ) κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά  (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), όλη τη Θεσσαλία και την Εύβοια.

Η Αττική θα επηρεαστεί κατά διαστήματα από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (05-11-2022) έως το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-2022).

Την Κυριακή (06-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

α) μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο,

β) μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης),

γ) από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις Σποράδες

και

δ) από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης