Στο Αυτόφωρο θα οδηγηθούν οι ιδιοκτήτες πέντε επιχειρήσεων στην Αττική οι οποίοι αγνόησαν το νόμο δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά και άνοιξαν τα καταστήματα τους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα γυμναστήριο στη Νέα Σμύρνη, ένα κομμωτήριο και ένα κατάστημα περιποίησης νυχιών στα Πατήσια, ένα κομμωτήριο στο Παλιό Φάληρο και ένα μπαρ στην Κυψέλη. Αστυνομικοί κάνουν περιπολίες σε όλες τις περιοχές της χώρας και έχουν προχωρήσει ήδη σε συλλήψεις ιδιοκτήτων επιχειρήσεων που δεν συμμορφώθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το πρωί γίνεται απολύμανση στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας όπου εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα σε αστυνομικό ενώ θα ακολουθήσουν η διεύθυνση Αλλοδαπών αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της αστυνομίας. Επίσης, έχουν δοθεί εντολές στους τροχονόμους που βεβαιώνουν παραβάσεις να ενημερώνουν τους οδηγούς αν θέλουν να υποβάλουν ένσταση μπορούν να το κάνουν είτε μέσω email είτε μέσω φαξ.

Όσον αφορά στην προστασία του αστυνομικού προσωπικού πληροφορίες αναφέρουν ότι το Αρχηγείο της αστυνομίας έχει ήδη προχωρήσει σε αγορά αντισηπτικών που πολύ σύντομα θα διατεθούν στους αστυνομικούς. Επίσης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το μεσημέρι αναφέρεται ότι «πολίτες που επιθυμούν να προβούν στην έκδοση δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν με την αρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να καθοριστεί συγκεκριμένη ώρα προσέλευσης για την εξυπηρέτησή τους.

Η διαδικασία αυτή θα εφαρμοστεί για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την πρόληψη και την προστασία από τον κορωνοϊό, με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού μεγάλου αριθμού ατόμων σε κλειστούς χώρους, για την προστασία πολιτών και αστυνομικών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην διάθεση των αστυνομικών είναι και τα Κεντρικά Ιατρεία της αστυνομίας στην οδό Πειραιώς. Αν π.χ. κάποιος αστυνομικός, ενώ εκτελεί την υπηρεσία του, νιώσει κάποια αδιαθεσία μπορεί να επικοινωνήσει με τον γιατρό που έχει βάρδια και αν κριθεί απαραίτητο θα πάει στο νοσοκομείο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό όπως επίσης και το ασθενοφόρο της αστυνομίας δεν είναι κατάλληλο για μεταφορά ασθενή που είναι ύποπτος για προσβολή από τον κορωνοϊό. Αυτό σημαίνει ότι το ΕΚΑΒ θα επιβαρυνθεί με μια ακόμα μεταφορά ενώ αν πρόκειται για κρατούμενο θα πάει στο νοσοκομείο με… περιπολικό. Μέχρι να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, οι αστυνομικοί θα είναι ακινητοποιημένοι καθώς υπάρχει πιθανότητα να έχουν προσβληθεί και αυτοί ενώ και το αυτοκίνητο θα πρέπει να απολυμανθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης