Αποστολή: Νίκος Χριστοφάκης, Χάρης Γκίκας

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Αλεποχωρίου ήταν απόλυτα ενεργό με κατεύθυνση, μάλιστα, προς το Χάνι Δερβενίου όπου οι φλόγες εισέρχονταν στις αυλές των σπιτιών και οι κτηνοτρόφοι προσπαθούσαν μόνοι τους, χωρίς καμία βοήθεια από τις αρχές, να καθοδηγήσουν τα κοπάδια τους προς κάποια ασφαλή περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε εικόνα από το Αλεποχώρι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα πολύ κοντά στο Αλεποχώρι οι πυροσβεστικές μονάδες επιχειρούσαν να κατασβέσουν μια μεγάλη εστία πυρκαγιάς σε χαράδρα. Η γενική εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στο Σχίνο Κορινθίας ήταν πως σε ορισμένα σημεία εξελισσόταν ανεξέλεγκτη, υποβοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους. Οι καπνοί από την πυρκαγιά έχουν σκεπάσει όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας στάχτες πέφτουν στα μπαλκόνια των σπιτιών.

Οι ειδικοί πνευμονολόγοι και παθολόγοι ζητούν από τους πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα να προσέχουν ιδιαίτερα και να κλειστούν στα σπίτια τους, ενώ συνιστούν σε όλους τους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται κοντά στην πυρκαγιά, δηλαδή στη Δυτική Αττική να χρησιμοποιούν τις μάσκες τους.

Λόγω της φοράς των ανέμων, οι οποίοι αναμένεται να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο το βράδυ, μεγάλες μάζες καπνού έχουν μεταφερθεί στο Αιγαίο, ακόμα και μέχρι την Ικαρία. Η πυρκαγιά μέχρι στιγμής έχει κάψει 20.000 στρέμματα βλάστησης όλων των τύπων, έχει κάψει σπίτια και έχει προκαλέσει πολλές ζημιές σε άλλα, ενώ έχουν καταστραφεί αγροτοκτηνοτροφικές υποδομές.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημέρωσε δια ζώσης μέσω της δημόσιας τηλεόρασης για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και τις προοπτικές κατάσβεσης της, καθώς και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από τους πολίτες.

Εκκενώνονται ακόμη οικισμοί.  

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης