Πώς θα γίνεται η διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων στα σχολεία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020, 19:18
Πώς θα γίνεται η διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων στα σχολεία

Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η διαχείριση ενός ύποπτου για κορωνοϊό κρούσματος στο σχολείο, εξήγησε κατά την σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε: «Αν ένας μαθητής που είναι στο σχολείο εμφανίσει συμπτώματα κορωνοϊού θα πρέπει να γίνει άμεση επικοινωνία με την οικογένεια και το παιδί θα απομονωθεί σε ειδικό αεριζόμενο χώρο μακριά από τα παιδιά και με μάσκα.

Επιπλέον, το προσωπικό θα πρέπει να κάνει χρήση πιο εξειδικευμένου εξοπλισμού.

Εν αναμονή του αποτελέσματος για το τεστ Covid-19, το παιδί θα μείνει σπίτι του και το σχολείο θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του», σημείωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, τονίζοντας ότι όσοι εμφανίσουν συμπτώματα το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι και να ενημερώσουν το σχολείο.

Αν μέλος του προσωπικού εμφανίσει στο σχολείο συμπτώματα θα πρέπει είτε να αποχωρήσει είτε να μείνει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέχρι να τον παραλάβει κάποιος οικείος του. Στη συνέχεια, πρέπει να επισκεφθεί τον γιατρό. Το σχολείο και πάλι θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του μέχρι να βγει το τεστ.

Σε περίπτωση που βγει θετικό το τεστ, ο εκπαιδευτικός ή ο μαθητής θα επιστρέψει στο σχολείο μετά από 10 ημέρες.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020, 19:18