Προφυλακιστέος ο 16χρονος για το έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 17:51
Προφυλακιστέος ο 16χρονος για το έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα

Η συγγνώμη του 16χρονου στην ανακρίτρια ανηλίκων δεν ήταν αρκετή για να αποφύγει την προφυλάκιση για το έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα με θύμα μια 50χρονή γυναίκα. Ο 16χρονος μετά την απολογία του με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος ενώ αύριο απολογούνται η 15χρονη κόρη του θύματος που κατηγορείται για ηθική αυτουργία στο έγκλημα και ο 17χρονος Ρουμάνος φίλος της. Απολογούμενος ο 16χρονος αρνήθηκε σήμερα ότι ήταν ο εκτελεστής

Φέρεται να παραδέχθηκε ότι βρισκόταν στο διαμέρισμα της 50χρονης μαζί με την 15χρονη κόρη της και τον 17χρονο από τη Ρουμανία, χωρίς όμως να γνωρίζει τι επρόκειτο να συμβεί. Ωστόσο, σύμφωνα με το συνήγορό του, Θανάση Ράπτη, αποδέχεται ότι δεν εμπόδισε τη δολοφονία και ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν κατήγγειλε άμεσα στις αστυνομικές αρχές το έγκλημα. Από φόβο και αμηχανία παρέμεινε με τους άλλους δύο εφήβους, αλλά μετά επέστρεψε στο Λουτράκι και παραδόθηκε στις αρχές, τόνισε ο συνήγορός του.

Βάσει της ηπιότερης ποινικής μεταχείρισης που προβλέπει η νομοθεσία για τους ανηλίκους, η προφυλάκιση δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες, ενώ το ανώτατο όριο ποινής που μπορεί να επιβληθεί, ακόμα και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, είναι οκτώ χρόνια.

Αύριο το μεσημέρι η 15χρονη και ο 17χρονος φίλος της θα απολογηθούν στην ανακρίτρια ανηλίκων.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 17:51