Σήμερα αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η διεύθυνση του εργοστασίου της ΚΟΝΤΙ στη Μαγνησία κατά των εργαζομένων ισχυριζόμενη ότι παρεμποδίζουν την είσοδο του διευθυντή στο εργοστάσιο αλλά και την είσοδο και έξοδο φορτηγών.

Τα ασφαλιστικά συζητήθηκαν χθες κι από ότι φαίνεται θα υπάρξει συνέχεια στην αντιπαράθεση εργαζομένων και εταιρείας που υπενθυμίζεται ότι έχει προχωρήσει στην απόλυση της πλειοψηφίας του προσωπικού της και στις 16 Φεβρουαρίου συζητούνται τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων κατά της εταιρείας για τις τελευταίες 16 απολύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γάλλος εκπρόσωπος της εταιρείας απέστειλε εξώδικο προς τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων, με κοινοποίηση στο Α.Τ. Βελεστίνου, στην Επιθεώρηση Εργασίας και στον Εισαγγελέα, με το επιχείρημα ότι τον βρίζουν και τον απειλούν. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους κάνουν λόγο για προβοκάτσια και χθες κατέθεσαν μήνυση και τόνισαν ότι ο γάλλος εκπρόσωπος της εταιρείας βιντεοσκοπεί τις συγκεντρώσεις τους και προκαλεί.

Οι ίδιοι είπαν και στο δικαστήριο ότι δεν μπλοκάρουν τίποτα σε ένα εργοστάσιο που ακόμη δεν έχει παύσει τη λειτουργία του και άφησαν αιχμές κατά της Αστυνομίας λέγοντας ότι ενώ οργιάζει η εγκληματικότητα, στέλνει καθημερινά περιπολικά για να προστατεύουν τον γάλλο διευθυντή της εταιρείας.

«Εμείς εκτός από το ότι γιουχάρουμε διότι εδώ και μήνες 80 οικογένειες βρίσκονται στο δρόμο δεν κάνουμε καμιά άλλη χειρονομία» τόνισαν κι επισήμαναν ότι η εταιρεία προκαλεί, επιζητώντας την προστασία του κράτους για να υλοποιήσει τα σχέδιά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης