Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τον Πέτρο Φιλιππίδη καθώς κλείνει η έρευνα για τις καταγγελίες σε βάρος του γνωστού ηθοποιού και ο εισαγγελέας αποφασίζει για την ποινική του μεταχείριση.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος καταγγέλλεται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες από συναδέλφους του ηθοποιούς, εκτιμάται ότι βρίσκεται «μία ανάσα» πριν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις έγγραφες εξηγήσεις που κατέθεσε, μέσω του συνηγόρου του, πριν το Πάσχα, ο γνωστός πρωταγωνιστής, ο οποίος είχε κληθεί ως ύποπτος διάπραξης αξιόποινων πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα, είχε αρνηθεί όσα του αποδίδουν οι τρεις γυναίκες. Είχε χαρακτηρίσει «αποκυήματα φαντασίας» τις περιγραφόμενες πράξεις, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε παρενόχλησε τις συναδέλφους του, αλλά για λόγους εκδίκησης εκείνες στρέφονται εναντίον του, καθώς δεν συνεργάστηκε μαζί τους επαγγελματικά.

Οι καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη αφορούν έναν βιασμό, με χρόνο τέλεσης το 2008, και δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014.

Όσον αφορά την πράξη του βιασμού, η κοπέλα φέρεται να κατέθεσε ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο Ήβη για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος τής επιτέθηκε και, παρά τις προσπάθειες της να αμυνθεί, τελικά δεν τα κατάφερε. Η ίδια αρχικά κατέθεσε ότι πρόκειται για μία υπόθεση απόπειρας βιασμού, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη, καθώς οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, ακόμα κι αν δεν έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τις δύο απόπειρες βιασμού, η πρώτη καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι έγινε το 2010, όταν πήγε στο καμαρίνι του ηθοποιού προκειμένου να συζητήσουν για έναν ρόλο, ωστόσο -όπως ανέφερε- ο ηθοποιός τής επιτέθηκε αλλά εκείνη κατορθώσει να διαφύγει. Η δεύτερη καταγγελία αφορά σε περιστατικό που φέρεται να έλαβε χώρα το 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγέλλουσα υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Η καταγγέλουσα δέχθηκε, αλλά, όταν μπήκαν στο αυτοκίνητό του, εκείνος -σύμφωνα με την ίδια- δεν τη μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά χωρίς να τα καταφέρει.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας φαίνεται όμως ότι κατέθεσαν όχι μόνο οι τρεις καταγγέλλουσες, αλλά και μάρτυρες που υπέδειξαν οι ίδιες προς ενίσχυση των όσων υποστηρίζουν.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στον εισαγγελέα Κ. Σπυρόπουλο, που διενήργησε την έρευνα, προσήλθε κι εξετάστηκε μία μάρτυρας η οποία προτάθηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη και η οποία έχει στενή συνεργασία με τον ηθοποιό και μίλησε για τον χαρακτήρα και τις επαγγελματικές του σχέσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τις κατηγορίες για τον Πέτρο Φιλιππίδη, η ΕΡΤ σταμάτησε τη συνεργασία της μαζί του, καθώς ο ίδιος συμμετείχε στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο».

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για τη σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»:

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή “Χαιρέτα μου τον Πλάτανο”, η ΕΡΤ διευκρινίζει ότι ουδέποτε ετέθη ζήτημα διακοπής της σειράς, στην οποία μετέχουν δεκάδες ηθοποιοί και τεχνικοί και παρακολουθούν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Ωστόσο, λόγω της αυτονόητης ευαισθησίας που οφείλει να επιδεικνύει η Δημόσια Τηλεόραση, ο ηθοποιός για τον οποίο έχουν υποβληθεί επώνυμες καταγγελίες προς έλεγχο στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών από σήμερα δεν θα μετέχει πλέον στα γυρίσματα της σειράς».

Ο ίδιος όλο αυτό το διάστημα αναμένει το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατατέθηκε μέσω συνηγόρου στον εισαγγελέα ο ηθοποιός αρνήθηκε ότι βίασε ή αποπειράθηκε να βιάσει τις καταγγέλλουσες.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης