Video – Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τον Ιούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε χθες τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στην οποία συμμετείχε τόσο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε προς τους επιστήμονες: «Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μη διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα».

Οι λοιμωξιολόγοι πάντως συνεχίζουν να κάνουν εκκλήσεις προκειμένου οι πολίτες να υπακούν στα μέτρα προστασίας, να φορούν μάσκες στους χώρους που απαιτείται και να μη συνωστίζονται.

Στο τραπέζι μάλιστα έχει πέσει και το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν οι συνωστισμοί που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έξαρση κρουσμάτων. Όπως ανέφερε χθες ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, υπάρχουν σκέψεις για πλαφόν στα κέντρα διασκέδασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για περαιτέρω μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν για τον κορωνοϊό έκανε λόγο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γώγος ανέφερε πως τα περαιτέρω μέτρα που θα μπορούσαν να παρθούν είναι ο περιορισμός των ατόμων που θα συγκεντρώνονται στους διάφορους χώρους, π.χ. να μην υπάρχει η ελεύθερη προσέλευση στον αριθμό των ανθρώπων σε ένα σούπερ μάρκετ ή σε μπαρ, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κ.λπ. «Αν δούμε ότι η επιδημία συνεχίζει να έχει τέτοιες αυξητικές τάσεις, θα μπούμε και σε τέτοιες διαδικασίες απαγόρευσης προσέλευσης, πάνω π.χ. από 50 ή 100 άτομα. Οι μάσκες είναι ένα είδος πρόληψης του lockdown, δηλαδή σταματούν τη μετάδοση, είναι σαν αυτό που κάνουμε όταν κλείνουμε κάτι» είπε ο κ. Γώγος.

Σε εξέλιξη οι έλεγχοι

Την ίδια ώρα σε σαφάρι ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας και αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού έχουν επιδοθεί οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει οδηγία να πραγματοποιούν ελέγχους σε καταστήματα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα μέτρα τηρούνται, καθώς υπάρχει ανησυχία από την έξαρση των κρουσμάτων.

Δείτε στιγμιότυπα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν έξω από το μετρό Άγιος Ιωάννης στον Νέο Κόσμο:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης