Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη 14 Απριλίου, είναι 25 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.170, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 76 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 27 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε δύο νέους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 101. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 73 έτη, και το 89% έπασχε από υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας, άνω δηλαδή των 70 ετών. Εκ των θανόντων οι 27 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Συνολικά, έχουν ληφθεί 48.798 κλινικά δείγματα.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ Οι 17 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 80% των διασωληνωμένων πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα κρούσματα, το 56.2% είναι άνδρες ενώ τα 555, το 25.6 δηλαδή εξ αυτών, σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και το 40%, δηλαδή τα 869, με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αυτή τη στιγμή καταγράφεται σταδιακή μείωση κρουσμάτων, δήλωσε ο κ. Τσιόδρας. «Το σύστημα υγείας μας πιέστηκε λιγότερο», ανέφερε. Όμως, επισήμανε πως δεν μπορεί ακόμη να γίνει πρόβλεψη για την επόμενη φάση. «O αριθμός διασποράς στη χώρα μας [R0] είναι κάτω από 1, χάρη στα μέτρα, γεγονός που σημαίνει πως στην πατρίδα μας ο κορωνοϊός περιορίζεται», τόνισε.

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε πως τα μέτρα προστασία για τους κρατούμενους και τους υπαλλήλους είναι πολύ υψηλά και αν υπάρχει κρούσμα θα πρέπει να παίρνονται όλα τα μέτρα. «Είναι ευάλωτες ομάδες όπως έχουμε πει με τις αρμόδιες επιτροπές», τόνισε ο ίδιος. 

 

 

Ν. Χαρδαλιάς: «Αυτό το Πάσχα, προσευχόμαστε από το σπίτι»

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, που πήρε τον λόγο μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα, αναφορικά με την Ξάνθη, ολοκληρώθηκαν έλεγχοι σε 326 δείγματα. Και τα 326 είναι αρνητικά, όπως αρνητικά είναι και τα 15 δείγματα του προσωπικού της παιδιατρικής κλινικής του γενικού νοσοκομείου Ξάνθης, ενημέρωσε ο υφυπουργός. Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, σημαίνει πως «αποφύγαμε μία δύσκολη κατάσταση αλλά πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση». 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε επίσης πως τα κοιμητήρια σε όλη τη χώρα θα μείνουν κλειστά τη Μεγάλη Παρασκευή. «Αυτό το Πάσχα, προσευχόμαστε από το σπίτι», ήταν το μήνυμα του υφυπουργού. 

«Είναι σημαντικό να δείξουμε σύνεση και αποφασιστικότητα τις επόμενες ημέρες. Θα περάσουμε το Πάσχα στο σπίτι με την οικογένεια μας. Μην καταστρέψουμε σε λίγες ώρες όλα αυτά που έχουμε καταφέρει με πολλές στερήσεις τόσες εβδομάδες», δήλωσε ο υφυπουργός. 

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε πως τα καταστήματα που προβλέπεται να είναι ανοιχτά τη Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τη 13.00 το μεσημέρι έως τις 19.00 το απόγευμα, για έξι ώρες δηλαδή.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης