Zougla newsroom

Θα μπορούσαν να ήταν και συνεργείο με τεχνίτες. Άλλωστε στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν δύο βαλίτσες, οι οποίες, σύμφωνα με την αστυνομία, περιείχαν διαρρηκτικά εργαλεία. Οι δύο άντρες όμως και η γυναίκα που συνελήφθη μαζί τους, πριν από λίγες μέρες, στην περιοχή της Βουλιαγμένης ήταν… μάστορες στο άνοιγμα αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα είχαν αδυναμία στα νότια προάστια και η «πελατεία» τους ήταν από Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Ανάβυσσο, Λαύριο, αλλά και Άνω Λιόσια.

To zougla.gr φέρνει στη δημοσιότητα βίντεο από τις… βόλτες τους στις περιοχές όπου έψαχναν τα υποψήφια αυτοκίνητα, τα οποία άνοιγαν σε δευτερόλεπτα. Πότε σπάζοντας κάποιο τζάμι και πότε παραβιάζοντας την κλειδαριά. Στη συνέχεια έμπαιναν μέσα και έπαιρναν «χρήματα, τσάντες, είδη ρουχισμού, ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας». Δρούσαν από τις αρχές του χρόνου και προτιμούσαν να χτυπούν τις πρωινές ώρες. Χρησιμοποιούσαν είτε το δικό τους αυτοκίνητο είτε κάποιο νοικιασμένο για τις «βόλτες» τους στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 27 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από σταθμευμένα οχήματα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Σε μια περίπτωση όμως οι συλληφθέντες δεν πρόλαβαν να βγουν από το αυτοκίνητο και τους έπιασαν οι αστυνομικοί «με τη γίδα στην πλάτη», όπως λέει και η λαϊκή παροιμία. Μετά από λίγο στο σημείο έφτασε και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, ο οποίος είδε… κόσμο μαζεμένο γύρω από το όχημά του. «Σταμάτησα το αυτοκίνητό μου σε αφύλακτο χώρο στάθμευσης, έξω από το δημοτικό κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης, και πήγα να πάρω την εγγονή μου. Όταν επέστρεψα, αστυνομικοί με ρώτησαν αν το αυτοκίνητο είναι δικό μου. Τους απάντησα ότι είναι δικό μου και τότε εκείνοι μου είπαν ότι βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο μια γυναίκα και με ρώτησαν αν τη γνώριζα. Εγώ τους είπα ότι δεν τη γνωρίζω…».

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν τους δύο άντρες, ηλικίας 38 και 39 ετών, και μία γυναίκα 28 ετών. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα. Ο συνήγορος υπεράσπισής τους, Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στη zougla.gr υποστήριξε ότι «μια φερόμενη πράξη ως απόπειρα, που τελικά δεν αποδόθηκε καθότι δεν υπεβλήθη έγκληση, άλλες τρεις πράξεις χωρίς καμία σύνδεση μεταξύ τους, μια χωρίς αναγνώριση ή κάποιο άλλο στοιχείο, μια με μοναδικό στοιχείο σύνδεσης τη μίσθωση ενός αυτοκινήτου με ισχυρή την πιθανότητα λάθους, δυο επόμενες πράξεις χωρίς στοιχεία σύνδεσης και τέλος άλλη μια πράξη χωρίς επαρκή στοιχεία και χωρίς τοπική συνάφεια, υπό το απαραίτητο περίβλημα βέβαια άλλων 19 πράξεων με το modus operandi, συνθέτουν ένα υπερβολικό κατηγορητήριο που μόνο ανησυχία δεν προκαλεί ενόψει του δικαστηρίου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης