Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες καταγγελίες χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με «στημένα» ρεπορτάζ με αφορμή το πρώτο δρομολόγιο επιβατικής αμαξοστοιχίας προς την Καλαμπάκα ένα μήνα μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Στις ράγες επανήλθαν το πρωί της Δευτέρας (3/04) τα επιβατικά τρένα στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, έναν και πλέον μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε την ζωή σε 57 ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ήταν προγραμματισμένο στο πρώτο τρένο που αναχώρησε από την Αθήνα επέβαιναν ο υπουργός μεταφορών και υποδομών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αλλά όπως προκύπτει και από τα ρεπορτάζ, επιβάτες του τρένου ήταν μεταξύ άλλων διάφορα στελέχη της κυβέρνησης και της συνδικαλιστικής της παράταξης της ΝΔ, τη ΔΑΚΕ. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά την διάρκεια της ζωντανής του σύνδεσης μέσα από τρένο, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ εμφανίστηκε ως «επιβάτης» της αμαξοστοιχίας ο Λευτέρης Μωϋσιάδης, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να επανέλθει η εμπιστοσύνη στον σιδηρόδρομο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «δεν μπορείς να έχεις συνεπιβάτη τον φόβο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

Όπως προκύπτει όμως και από ρεπορτάζ που προβλήθηκε σε άλλο κανάλι, η περίπτωση του κ. Μωϋσιάδη, δεν ήταν η μοναδική. Σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha» ένας εκ των επιβατών που κατέβαινε από τρένο περιέγραψε στον δημοσιογράφο τις εντυπώσεις του.  

Το αξιοπερίεργο είναι πως ο εν λόγω «επιβάτης» ήταν ο συνδικαλιστής σταθμάρχης ο οποίος συνόδευε τον υφυπουργό μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο στην πρόσφατη επίσκεψή του στο σταθμαρχείο της Λάρισας. Υπενθυμίζεται ότι, στην συγκεκριμένη επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στην διάρκεια της οποίας υπήρξε έντονος διάλογος μεταξύ του υφυπουργού και ενός εκ των σταθμαρχών της Λάρισας για την περίφημη τηλεδιοίκηση. Ο «επιβάτης» λοιπόν ήταν αυτός που σταμάτησε τον σταθμάρχη σε ζωντανή σύνδεση μετά από νεύμα του υφυπουργού με το περίφημο «τέλος».

Πίσω στο σημερινό ρεπορτάζ. Ο δημοσιογράφος που αναμένει στην αποβάθρα του σταθμού Λαρίσης του ΟΣΕ απευθύνεται στον «επιβάτη»: «Θα πάρετε το τρένο;» ερωτά για να εισπράξει την ενθουσιώδη απάντηση: «Βεβαίως, βεβαίως. Πολύ ασφαλή τα τρένα. Τώρα πάω μέχρι Οινόη. Αλλά το παίρνω άνετα»  

 

 

Πρόκειται λοιπόν για τον κ. Ζαχαρία Στουρνάρα συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ στον ΟΣΕ

Υπενθυμίζεται ότι στις 20/03 είχε γίνει αυτοψία στο σταθμαρχείο Λάρισας παρόντος του υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, και θέμα την περίφημη τηλεδιοίκηση στο Σιδηρόδρομο. Η κυβέρνηση επέμενε πως υπάρχει τηλεδιοίκηση αλλά οι εργαζόμενοι την διέψευσαν μπροστά στις κάμερες. 

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα ούτε εντός, ούτε εκτός της Βουλής να παραπληροφορεί την ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό λοιπόν, είμαστε σήμερα εδώ στο σταθμαρχείο της Λάρισας να δείξουμε ότι αυτός ο πίνακας το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί. Λειτουργούσε και τη νύχτα του μοιραίου δυστυχήματος. Δυστυχώς, δεν χρησιμοποιήθηκε», είχε υποστηρίξει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ερωτηθείς εργαζόμενος αν αυτό είναι τηλεδιοίκηση τόνισε πως δεν είναι τηλεδιοίκηση αλλά τοπικός χειρισμός. «Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση, είπαμε είναι τοπικός χειρισμός. Υπάρχει τοπικός χειρισμός», ανέφερε εργαζόμενος με τον υφυπουργό να είναι ακριβώς δίπλα του.

Θυμηθείτε την συνέντευξη τύπου στο σταθμαρχείο της Λάρισας:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης