Στο Βελιγράδι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία στη Βάρη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, 08:01
Στο Βελιγράδι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία στη Βάρη

Στο Βελιγράδι βρέθηκαν τρεις αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να κατανοήσουν την «ανθρωπογεωγραφία» των δύο φατριών, «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι». Η επίσκεψη, που κρίθηκε απαραίτητη από την ηγεσία του Αρχηγείου της Αστυνομίας, ήταν διάρκειας 24 ωρών και ήταν στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης δολοφονίας των δυο Μαυροβούνιων που έγινε πριν από λίγες μέρες σε ταβέρνα της Βάρης.

«Είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τους συναδέλφους στη Σερβία. Μας έδωσαν στοιχεία για τη δραστηριότητα των δύο συμμοριών. Η συνάντησή μας μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε πιο στενή επαφή και κυρίως να ξέρουν και οι δυο πλευρές με ποιον μιλάνε» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής που ασχολείται με την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η αίσθηση που αποκόμισε η ελληνική πλευρά, συνομιλώντας με τους Σέρβους συναδέλφους τους, όσον αφορά στους δύο Μαυροβούνιους, ήταν ότι «στη χώρα μας είχαν βρει καταφύγιο κυρίως γιατί είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς με τη σερβική δικαιοσύνη και λιγότερο γιατί τη θεωρούσαν ένα "ασφαλές" καταφύγιο. Κάτι τέτοιο βέβαια μένει να αποδειχτεί το επόμενο χρονικό διάστημα και όσο θα ερευνούμε την υπόθεση» λέει αξιωματικός.

Στο επίπεδο των ερευνών τα εγκληματολογικά εργαστήρια μέχρι σήμερα δεν έχουν δώσει κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες για το όχημα διαφυγής των εκτελεστών, το οποίο ακόμη δεν έχει βρεθεί, αλλά και τη συλλογή βίντεο από κάμερες καταστημάτων, που θα τις βοηθήσει να φτάσουν στην ταυτότητα των δραστών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, 08:25