Το ενδεχόμενο να υπάρξει ακόμη και ολικό lockdown σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, άφησαν ανοικτό τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοϊδης. Για τον ίδιο λόγο εξάλλου, μεταβαίνει αύριο Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη όπου θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τους φορείς για την πορεία του κορωνοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα, τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση χαλάρωσης μέσα στις γιορτές. Υπάρχει περίπτωση σκλήρυνσης. Η χαλάρωση θα ήταν λάθος σήμα. Έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο. Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα, θα δώσουμε το έναυσμα για ένα τρίτο κύμα, το οποίο θα είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, δεδομένου ότι το Σύστημα Υγείας έχει πιεστεί πάρα πολύ. Επομένως, δεν δίνουμε κανένα σήμα χαλάρωσης. Σκλήρυνσης, όμως, μπορεί να δώσουμε», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι έχει παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων του lockdown ότι σε κάποιες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας είτε δεν πέφτουν τα κρούσματα όσο θα θέλαμε είτε πέφτουν αργά είτε έχουμε και μικρές αναζωπυρώσεις από καιρό σε καιρό. «Σε τέτοιες περιπτώσεις, αν τα κρούσματα επιμείνουν ψηλά και διατηρηθεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας, τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να πάρουμε ακόμη πιο σκληρά μέτρα, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στη διάρκεια των εβδομάδων που έρχονται μέχρι τις 7 Ιανουαρίου», είπε και ανέφερε χαρακτηριστικά περιοχές, όπως η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, που ανησυχούν: «Βλέπουμε στα νοσοκομεία της, Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης ότι, αντί να πέφτουν οι εισαγωγές, αυξάνονται. ‘Αρα, ενδέχεται κάποιες περιοχές, στις οποίες δεν θα έχουμε μία διόρθωση, να μπουν σε ολικό lockdown», ανέφερε και κατέληξε προειδοποιώντας ότι από τη συμπεριφορά μας και την τήρηση των μέτρων θα κριθούν αυτές οι αποφάσεις.

Χρυσοχοΐδης: «Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του. Θα σφραγισθούν περιοχές»

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του μετά από ευρεία σύσκεψη στην Ελευσίνα, προειδοποίησε πως εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, είναι ενδεχόμενο να «σφραγιστούν περιοχές», σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχω να πω πολλά, στην πραγματικότητα έχω να πω ένα μόνο: Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να εξηγήσουμε, να συνδράμουμε, αλλά του κεφαλιού του κανείς. Σε αντίθετη περίπτωση θα σφραγισθούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι σπίτι… Δεν είναι ούτε απειλή, ούτε προειδοποίηση. Είναι απόφαση και θα γίνει έτσι αν χρειαστεί», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης