To τελευταίο «αντίο» θα πουν σήμερα (3/2) στον Γρανίτη Δράμας η οικογένεια, οι φίλοι και οι συνάδελφοι στον Ευστάθιο Τσιτλακίδη, τον 31χρονο ήρωα Σμηναγό, που χάθηκε στο μοιραίο Φάντομ F-4 στην Ανδραβίδα, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση.

Στις 10:00 το πρωί, θα βρίσκεται η σορός του Σμηναγού στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών και στις 12:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «παρών» θα δώσει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Οι σημαίες στον Γρανίτη Δράμας κυματίζουν μεσίστια, ενώ ολόκληρο το χωριό αναμένεται να βρεθεί στην κηδεία για να συμπαρασταθεί στους γονείς, στην πιο δύσκολη ημέρα της ζωής τους. Η οικογένεια αποφάσισε να μοιράσει στην κηδεία μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα, καθώς ο 31χρονος πιλότος δεν είχε προλάβει να παντρευτεί.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τριήμερο πένθος στο Νευροκόπι

Το τελευταίο αντίο θα πουν και οι κάτοικοι του Νευροκοπίου Δράμας και του χωριού Γρανίτης που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ευστάθιος Τσιτλακίδη στις 12 το μεσημέρι στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Ο Δήμος Νευροκοπίου με έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε:

  • Τριήμερο Δημοτικό Πένθος
  • Να παραβρεθεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί στην Κοινότητα του Γρανίτη στις 12 το μεσημέρι στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
  • Να κατατεθεί ένα στεφάνι από τον Δήμαρχο Νευροκοπίου και το Δημοτικό συμβούλιο ,ενώ στεφάνι θα καταθέσει και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γρανίτη.
  • Οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11 το πρωί αύριο Παρασκευή.
  • Να δοθεί το Επώνυμο του Σμηναγού είτε σε κεντρικό δρόμο της πόλης μας είτε σε μεγάλο Δημοτικό κτήριο.
  • Οι σημαίες στον Δήμο μας να κυματίζουν μεσίστιες.

Γέμισε στεφάνια η Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών – Υποβασταζόμενοι οι γονείς και η αρραβωνιαστικιά του πιλότου

Ήδη από πολύ νωρίς της Παρασκευής, έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την τελετή, ενώ έχουν φτάσει στεφάνια για τον ήρωα πιλότο από τους γονείς, τον αδερφό και τη γιαγιά του, τον Α.Σ. Άρης που ήταν και η αγαπημένη του ομάδα, από συγγενείς και φίλους αλλά και από την οικογένεια του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, πιλότου του μοιραίου Mirage 2000-5, που βρήκε τραγικό θάνατο μετά την συνετρίβη του αεροσκάφους το 2018, ύστερα από προσπάθεια προσγείωσης. Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς έχουν στείλει με τη σειρά τους στεφάνι στην κηδεία του κυβερνήτη του Φάντομ.

Οι σημαίες στο χωριό του Ευστάθιου Τσιτλακίδη ήδη από την Πέμπτη κυματίζουν μεσίστιες. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του σμηναγού που έφτασαν υποβασταζόμενοι στην Εκκλησία και η κοπέλα του που κρατούσε μια φωτογραφία του στα χέρια της.

Στην Εκκλησία οι γονείς και η σύντροφος του άτυχου πιλότου

 

 

 

 

 

 

 

Τον βαθμό του Αντιπτέραρχου παίρνουν τιμητικά οι δύο νεκροί πιλότοι του Φάντομ

Με τον βαθμό του Αντιπτέραρχου θα τιμηθούν ο 31χρονος Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο 29χρονος Υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Kατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ)  αποφάσισε την προαγωγή του 31χρονου Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στον τιμητικό βαθμό του Αντιπτέραρχου.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, υπέγραψε αργά το απόγευμα την σχετική απόφαση, η οποία εν συνεχεία υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Πηγή φωτογραφιών: thestival.gr, proinos-typos.gr

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης