Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η αστυνομία για την υπόθεση με τις αφίσες «επικήρυξης» τεσσάρων αθλητικών συντακτών και του νομικού συμβούλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που τοιχοκολλήθηκαν ευρέως στην περιοχή του Πειραιά, ακόμη και έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Σύμφωνα με το μπλογκ «dikografies» οι τρεις συλληφθέντες φέρονται να έχουν εμπλοκή στην υπόθεση, καθώς έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που επέβαιναν στην περιοχή μεταξύ Αργυρούπολης και Ελληνικού βρέθηκαν 220 αφίσες, ίδιες με αυτές που στοχοποιούν τους δημοσιογράφους Βασίλη Παπαθεοδώρου, Βασίλη Βέργη, Κυριάκο Θωμαΐδη, Άρη Ασβεστά και τον νομικό Τάκη Μπαλτάκο, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαδικτυακή εκπομπή της αθλητικής ιστοσελίδας SDNA με θέμα την εισήγηση του μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας για υποβιβασμό του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας, 27, 23 και 22 ετών, στο αυτοκίνητο των οποίων βρέθηκαν επίσης σύνεργα αφισοκόλλησης, πινέλα και κόλλα. Στη συνέχεια ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς από μόνο του, το γεγονός της κατοχής των αφισών στο αυτοκίνητό τους, δεν συνιστά αυτόφωρο αδίκημα. Παρ’ όλα αυτά θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι για τα αδικήματα που ήδη ερευνά η Εισαγγελία Αθηνών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εντοπισμός και η σύλληψή τους οφείλονται στην έρευνα του αθλητικού εισαγγελέα Πειραιά Αλέξανδρου Σπηλιώτη, ο οποίος είχε δώσει παραγγελία, για προκαταρκτική εξέταση, μετά από καταγγελία ότι οι αφίσες παρέμεναν στους τοίχους του Πειραιά, παρά τις αντιδράσεις και το θόρυβο που προκλήθηκε από τα περιστατικά αφισοκόλλησης, για τα οποία μάλιστα είχε ήδη διαταχθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση από τον προϊστάμενο ποινικής δίωξης της Εισαγγελίας και αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, για στοχοποίηση δημοσιογράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της παραγγελίας του κ. Σπηλιώτη, με συντονισμένες ενέργειες του τμήματος Αθλητικής Βίας της Γ.Α.Δ.Α και της ομάδας Δ.Ι.Α.Σ., την περασμένη Τετάρτη 13 Μαΐου, εντοπίστηκε ΙΧ αυτοκίνητο, στην περιοχή μεταξύ Αργυρούπολης – Ελληνικού, με τους τρεις επιβαίνοντες.

Σε έλεγχο, που έγινε από τους αστυνομικούς της Ομάδας Δ.Ι.Α.Σ, που πήραν μέρος στην επιχείρηση, βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου 220 αφίσες, ίδιες με αυτές, που είχαν τοιχοκολληθεί, ακόμη και έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και στο γήπεδο Καραϊσκάκη, οι οποίες εμφάνιζαν τα πρόσωπα των τεσσάρων δημοσιογράφων και του δικηγόρου.

Με εντολή του αθλητικού εισαγγελέα Πειραιά Αλέξανδρου Σπηλιώτη, οι τρεις επιβάτες του ΙΧ συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο τμήμα Αθλητικής Βίας, ενώ οι αφίσες κατασχέθηκαν, για να αποτελέσουν πειστήρια. Στη συνέχεια ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς από μόνο του, το γεγονός της κατοχής των αφισών στο αυτοκίνητό τους, δεν συνιστά αυτόφωρο αδίκημα. Ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Σπηλιώτης ανέθεσε στο τμήμα Αθλητικής Βίας, να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί, με ποιόν τρόπο οι τρεις συλληφθέντες συνδέονται με την υπόθεση της αφισοκόλλησης και της στοχοποίησης των δημοσιογράφων και του δικηγόρου, προκειμένου, να αποκαλύψουν, αν ήταν δικές τους οι αφίσες, ή λειτουργούσαν για λογαριασμό άλλου.

Οι τρεις νεαροί με τις 220 αφίσες – επικήρυξης, θα κληθούν να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου, για τα αδικήματα, για τα οποία ήδη διενεργείτο έρευνα από την Εισαγγελία της Αθήνας. Επιπλέον, η δικογραφία για τα περιστατικά αφισοκόλλησης που είχε σχηματιστεί με παραγγελία του αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών κ. Σιμιτζόγλου, διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Πειραιά και συσχετίστηκε με τη δικογραφία, που άνοιξε ο αθλητικός εισαγγελέας Πειραιά κ Σπηλιώτης, για τους τρεις συλληφθέντες με τις 220 αφίσες.

Τα αδικήματα, που διερευνώνται είναι:

-Υποκίνηση βίας (άρθρο 41ΣΤ του αθλητικού νόμου)

– Απειλή (άρθρο 333 του νόμου 4619/2019), 

– Διέγερση εγκλημάτων (άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα) και 

– Παράνομη αφισοκόλληση (νόμος 2946/2001).

Η υπόθεση με τις αφίσες  στοχοποίησης δημοσιογράφων είναι πλέον στα χέρια του αθλητικού εισαγγελέα Πειραιά, Αλέξανδρου Σπηλιώτη, καθώς υπάρχει η πεποίθηση ότι, οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγήσουν τις Αρχές στους υποκινητές και ηθικούς αυτουργούς της πράξης.

Πηγή: dikografies.blogspot.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης