Χιλιάδες κόσμου στην κεντρική πλατεία Χίου για το μεταναστευτικό

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020, 12:41
Χιλιάδες κόσμου στην κεντρική πλατεία Χίου για το μεταναστευτικό

Χιλιάδες κόσμου έδωσαν δυναμικό παρών στη μεγαλειώδη κινητοποίηση στην πλατεία Βουνακίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου. 

Η ανταπόκριση των Χιωτών στο κάλεσμα της Περιφέρειας, δήμων και φορέων (συνδικαλιστικών και επαγγελματικών) για παύση κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας σήμερα και συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ήταν καθολική. 

Οι κεντρικοί δρόμοι της αγοράς και το λιμάνι «νέκρωσαν», καθώς οι πολίτες συμμετείχαν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

Οι Χιώτες ζητούν να μπει τέλος στο «αίσχος της ΒΙΑΛ», να μη δημιουργηθεί νέα υπερδομή και να λειτουργήσει στο νησί ένα κέντρο χωρητικότητας έως 500 ατόμων, όπου θα γίνεται μόνο καταγραφή και ταυτοποίηση.

 

Στη συγκέντρωση ομιλητές ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, ο Δήμαρχος Χίου, Στ. Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Οινουσσών Γ. Δανιήλ, ο Δήμαρχος Ψαρών, Κ. Βρατσάνος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παντ. Λεγάτος, ο Πρόεδρος της ΝΕ Χίου του ΤΕΕ, Μ. Μισυρλής, ο Πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μάρκος Σκούφαλος, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Βασ. Παππάς και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου, Κώστας Λίνας.

 

Πηγή:alithia.gr, politischios.gr

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020, 13:23