Επί ποδός βρίσκεται αυτή την ώρα ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου Κρήτης καθώς φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στον Λέντα στη Μεσαρά στον δήμο Φαιστού.

Η φωτιά εκδηλώθηκε υπό συνθήκες που για την ώρα δεν έχουν διευκρινιστεί, στην τοποθεσία Τσίγκουνας.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση είναι μεγάλη, καθώς στην περιοχή υπάρχουν μικροί οικισμοί και διάσπαρτα σπίτια και θερμοκήπια.

 

Η επιχείρηση κατάσβεσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 3ης ΕΜΟΔΕ, 17 οχήματα και 2 ελικόπτερα.  Στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν ακόμη ένα αεροσκάφος, υδροφόρες ΟΤΑ αλλά και αστυνομικοί.

Την ίδια ώρα, ενεργοποιήθηκε το 112, με μήνυμα να φτάνει σε όσους πολίτες βρίσκονται κοντά στην περιοχή, αναφέροντας “Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Τσίγκουνας του Δήμου #Φαιστού της Περιφερειακής Ενότητας #Ηρακλείου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών”.

Λίγη ώρα αργότερα ενεργοποιήθηκε εκ νέου το 112, στέλνοντας μήνυμα για εκκένωση της περιοχής Τζίγκουνας. “Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Τζίγκουνας του Δήμου #Φαιστού της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείο. Αν βρίσκεστε στη περιοχή απομακρυνθείτε προς Λέντας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών”.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Κρήτη είναι υψηλός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης