Τον τρόμο έζησαν ασθενείς και συνοδοί τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Μεσολογγίου, μετά από επίθεση Ρομά.

Όπως αναφέρουν στο aixmi-news.gr συνοδοί είδαν ξαφνικά μπροστά τους γύρω στις 4 τα ξημερώματα, περίπου 30 Ρομά να σπάνε ότι βρουν μπροστά τους και να επιτίθενται στους εργαζομένους του νοσοκομείου, χτυπώντας τους και υβρίζοντάς τους με χυδαίο τρόπο.

Το περιστατικό συνέβη όταν κατά τις 3 τη νύχτα μεταφέρθηκε μια γυναίκα Ρομά στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έκαναν ότι προβλέπεται για να σώσουν την γυναίκα, πράγμα που έγινε και την μετέφεραν σε θάλαμο νοσηλείας.

Εκεί η ασθενής έκανε ένα επιληπτικό επεισόδιο όπως αντιλήφθηκαν άλλοι ασθενείς και συνοδοί με αποτέλεσμα οι Ρομά που την συνόδευαν να θεωρήσουν ότι πεθαίνει. Έτσι μέσα σε πέντε λεπτά έφθασαν στο νοσοκομείο 30 άτομα και άρχισαν να σπάνε, να καταστρέφουν και να χτυπούν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Η παθολογική δε, ήταν γεμάτη ασθενείς που έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη καθώς δεν ήξεραν αν βγουν ζωντανοί από αυτό το χάος που προκάλεσαν οι Ρομά.

Μάλιστα όπως ανέφερε συνοδός ασθενούς κάποιοι προσπάθησαν να ξεβιδώσουν και έναν πυροσβεστήρα που ήταν στον τοίχο, αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφεραν, διότι αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο μπορεί και να θρηνούσαμε ανθρώπινη ζωή.

Έναν από τους γιατρούς τον χτύπησαν στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν τραυματισμό, ενώ νοσηλευτές και βοηθοί θαλάμου δέχθηκαν χτυπήματα.

Κλήθηκε η αστυνομία και μετά από λίγη ώρα το επεισόδιο έληξε. Ωστόσο οι εργαζόμενοι αλλά και οι ασθενείς φοβούνται διότι αυτό δεν ήταν το πρώτο επεισόδιο που συμβαίνει στο νοσοκομείο με δράστες Ρομά.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση ΠΟΕΔΗΝ:

«ΤΡΩΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΓΙΝΕ ΣΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΞ ΑΠΟ ΡΟΜΑ.

Τρώμε συνεχώς ξύλο και μέτρα δεν λαμβάνονται.

Οι συνάδελφοι στο Νοσοκομείο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ γίνανε για άλλη μια φορά σάκος του μποξ για τους ρομά.

Επανειλημμένως έχουμε φάει ξύλο και δεν λαμβάνονται μέτρα.

Την περασμένη Πέμπτη μεσάνυκτα προς Παρασκευή εισήχθη γυναίκα ρομά στη παθολογική κλινική.

Την ακολούθησαν αρκετοί συνοδοί οι οποίοι επιτέθηκαν στον γιατρό της κλινικής. Τον έδειραν, του έσπασαν τα γυαλιά. Απειλούσαν χυδαιότατα το νοσηλευτικό προσωπικό. Επενέβη η αστυνομία.

Δεν συνελήφθη κανείς. Έφυγαν σαν να μη συνέβη τίποτα. Ο γιατρός φοβάται τη στοχοποίηση και δεν έκανε μήνυση.

Οι δύο φύλακες του νοσοκομείου τι να έκαναν τη νύχτα; Μπορείς να τα βάλεις με δεκάδες ρομά οπλισμένους;

Έφυγαν σαν να μη συνέβη τίποτα.

Θα σκοτωθούν συνάδελφοι εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για καλύτερη φύλαξη όπως προσλήψεις φυλάκων συμβασιούχων, εκδίωξη των εργολάβων. Επιτέλους να διατεθούν χρήματα να προσληφθεί ικανός αριθμός συμβασιούχων φυλάκων.

Η αστυνομία να κάνει συνεχώς περιπολίες γύρω από τα νοσοκομεία και να μην παρεμβαίνει κατόπιν εορτής. Να γίνονται μηνύσεις από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και να οδηγούνται στο αυτόφωρο όσοι προκαλούν βία σε βάρος του προσωπικού. Να δικάζονται παραδειγματικά οι νταήδες.

Φανταστείτε την τρομάρα γιατρών, νοσηλευτών, φυλάκων μπροστά σε δεκάδες πάνοπλους εξαγριωμένους ρομά, εκτός εαυτού.

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά.

Δεν είμαστε ταχυδακτυλουργοί να εξυπηρετούμε ταυτόχρονα εκατοντάδες ασθενείς στα επείγοντα, δεν είμαστε θαυματοποιοί να αποτρέπουμε όλους τους θανάτους ασθενών».

Πηγή: aixmi-news.gr, thesstoday.gr
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης