Η συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα είναι πολύ εύκολη και τα καλαμαράκια ταιριάζουν πολύ με την κόκκινη σάλτσα.
Υλικά
1 κ. καλαμαράκια
1 κουτί ντοματούλες αποφλοιωμένες
1/2 φλτζ. λάδι
1/2 φλτζ. λευκό κρασί
1/2 φλτζ πράσο ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τα καλαμαράκια. Τα σοτάρετε σε μια κατσαρόλα που έχετε ζεστάνει το λάδι. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο και το πράσο, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνετε το σκόρδο, τις ντοματούλες, αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε λίγο νεράκι αν χρειάζεται και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό σας να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά και να μαλακώσουν τα καλαμαράκια. Αν η σάλτσα σας δεν πήξει αρκετά, αφήστε τα καλαμαράκια να πάρουν μια βράση, χωρίς καπάκι στην κατσαρόλα για να εξατμιστούν τα υγρά. Το φαγητό αυτό μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι η πατάτες τηγανιτές.
Πηγή: govastileto.gr

