Υλικά:

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

100 γρ. βούτυρο λιωμένο
400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κ.σ. μέλι
1 κονσέρβα βύσσινα
4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
2 φλ. καθαρισμένο ρόδι

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο.
Στο μούλτι τρίβουμε τα μπισκότα καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
αδειάζουμε το βούτυρα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα και απλώνουμε ισόπαχα γυρνώντας με τα χέρια μας ένα μικρό τοιχάκι από μπισκότο στην περιφέρεια της φόρμας.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον να κρυώσει καλά.
Σπάμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε ένα μπολ και ταυτόχρονα ζεσταίνουμε και την κρέμα γάλακτος μέχρι να βράσει.

Ρίχνουμε την βραστή κρέμα γάλακτος στην σοκολάτα, περιμένουμε 2 λεπτά και ανακατεύουμε καλά με μαρίζ και όχι με σύρμα, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο σοκολατένιο μείγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρίχνουμε και το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι η σοκολάτα μας να γίνει γυαλιστερή.
Την αφήνουμε για 10-15 λεπτά να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ αδειάζουμε και σουρώνουμε καλά τα βύσσινα.

Βγάζουμε από το ψυγείο την φόρμα με το μπισκότο, απλώνουμε την μαρμελάδα στον πάτο και απλώνουμε και τα βύσσινα να κολλήσουν με την μαρμελάδα.

Ρίχνουμε από πάνω την σοκολάτα που έχει κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο για τέσσερις ώρες τουλάχιστον.

Πριν να σερβίρουμε βγάζουμε από το ψυγείο και απλώνουμε το ρόδι.

Πηγή: govastileto.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης