Δεν μπορέσατε να αντισταθείτε στα γιορτινά εδέσματα και καταναλώσατε λίγο… φαγητό παραπάνω. Το αποτέλεσμα; Βαρυστομαχιά και κακή διάθεση. Ειδικά αν έχετε ευαίσθητο στομάχι, πρέπει να προσέξετε λίγο περισσότερο!

Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες και απολαύστε τις χριστουγεννιάτικες νοστιμιές χωρίς συνέπειες:

– Καταναλώστε τη γαλοπούλα χωρίς την πέτσα, η οποία είναι έτσι και αλλιώς δύσπεπτη.

– Προτιμήστε το λευκό μέρος του κρέατος, δηλαδή το μπούτι της γαλοπούλας.

– Αν έχετε ευαίσθητο στομάχι, αποφύγετε τη γέμιση, καθώς μπορεί να σας «πέσει» βαριά.

– Μην πέσετε για ύπνο προτού περάσουν 3 ώρες από τη στιγμή που φάγατε.

– Περπατήστε λίγο μετά το φαγητό, λ.χ. μέχρι την πλατεία της γειτονιάς σας, για να πάρετε μέρος στην εορταστική ατμόσφαιρα. Το περπάτημα είναι μια άσκηση που διευκολύνει τη χώνεψη.

– Συνοδεύετε το γεύμα σας με σαλάτα, η οποία, λόγω των φυτικών ινών που περιέχει, θα περιορίσει την απορρόφηση του λίπους.

– Προτιμήστε τα μελομακάρονα. Είναι πιο εύπεπτα από τους κουραμπιέδες.

– Προτιμήστε το κρασί από την μπίρα, η οποία μπορεί να σας «φουσκώσει».

Πηγή: Prevention

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης