Δεν μπορέσατε να αντισταθείτε στα γιορτινά εδέσματα και καταναλώσατε λίγο… φαγητό παραπάνω. Το αποτέλεσμα; Βαρυστομαχιά και κακή διάθεση. Ειδικά αν έχετε ευαίσθητο στομάχι, πρέπει να προσέξετε λίγο περισσότερο!
Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες και απολαύστε τις χριστουγεννιάτικες νοστιμιές χωρίς συνέπειες:
– Καταναλώστε τη γαλοπούλα χωρίς την πέτσα, η οποία είναι έτσι και αλλιώς δύσπεπτη.
– Προτιμήστε το λευκό μέρος του κρέατος, δηλαδή το μπούτι της γαλοπούλας.
– Αν έχετε ευαίσθητο στομάχι, αποφύγετε τη γέμιση, καθώς μπορεί να σας «πέσει» βαριά.
– Μην πέσετε για ύπνο προτού περάσουν 3 ώρες από τη στιγμή που φάγατε.
– Περπατήστε λίγο μετά το φαγητό, λ.χ. μέχρι την πλατεία της γειτονιάς σας, για να πάρετε μέρος στην εορταστική ατμόσφαιρα. Το περπάτημα είναι μια άσκηση που διευκολύνει τη χώνεψη.
– Συνοδεύετε το γεύμα σας με σαλάτα, η οποία, λόγω των φυτικών ινών που περιέχει, θα περιορίσει την απορρόφηση του λίπους.
– Προτιμήστε τα μελομακάρονα. Είναι πιο εύπεπτα από τους κουραμπιέδες.
– Προτιμήστε το κρασί από την μπίρα, η οποία μπορεί να σας «φουσκώσει».
Πηγή: Prevention

