Η κατανάλωση πιπεριάς βοηθά στο να παράγει ο οργανισμός ενδορφίνη, την ορμόνη της ευεξίας και της δύναμης. Μάλιστα, σχετική έρευνα απέδειξε ότι, ύστερα από ένα πλούσιο σε πιπεριές γεύμα, νιώθουμε την ικανοποίηση και την απόλαυση που αισθανόμαστε, αν έχουμε ολοκληρώσει το γεύμα μας με ένα σοκολατένιο γλυκό.

Η πιπεριά είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και για την ισορροπία του μεταβολισμού, αφού επιταχύνει κατά 15% την καύση των θερμίδων, προτού μετατραπούν σε λίπος. Όταν γευθούμε μια πολύ καυτερή μπουκιά, η αίσθηση του καψίματος μεταφέρεται σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού, αναγκάζοντάς τα να απελευθερώσουν ενέργεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης