Η καστανή ζάχαρη είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές γλυκαντικό που χρησιμοποιείται σε πολλές, γλυκές κυρίως, παρασκευές, ενώ θεωρείται και ως ένα υγιεινό υποκατάστατο της λευκής ζάχαρης.
Συγκεκριμένα, η καστανή ζάχαρη είναι ένας τύπος ακατέργαστης ζάχαρης, ο οποίος, σύμφωνα με τον διάσημο εξερευνητή Μάρκο Πόλο, καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά πριν από χιλιάδες χρόνια, στη νοτιοδυτική Ασία και συγκεκριμένα στην Κίνα.
Κατά τη διάρκεια του 12ου και 13ου αιώνα η καλλιέργειά της εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, ενώ η δημοτικότητά της εκτοξεύτηκε στα ύψη γύρω στα 1700. Ήταν την εποχή που η ζάχαρη ξεκίνησε να χρησιμοποιείται ευρέως ως γλυκαντικό τόσο στην Αγγλία όσο και στις αμερικανικές αποικίες, επειδή ήταν πολύ φθηνότερη από τη λευκή ζάχαρη.
Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr